Λαγκάρντ: Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο στη συνάντηση με τον Βαρουφάκη

Λαγκάρντ: Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο στη συνάντηση με τον Βαρουφάκη Facebook Twitter
3

Απαισιόδοξος εμφανίστγηκε για ακόμη μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ως προς την πρόοδο για το ελληνικό ζήτημα κάνοντας εκτόμηση για το αποτέλεσμα του ερχόμενου Eurogroup της 24ης Απριλίου.

"Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση στη Ρίγα. Τα πράγματα έχουν χειροτερεύσει για την Ελλάδα" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τόνισε πως η ευθύνη παραμένει στην Ελλάδα να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την διαρκή στήριξη. "Η συζήτηση δεν βελτιώνεται με την επανάληψη. Η χρονοκαθυστέρηση σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση σε εκκρεμή κεφάλαια" ξεκαθάρισε.

Αυστηρή εμφανίστηκε και η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις ενέργειές της και να εμβαθύνει  στις λεπτομέρειες των προτάσεών της, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Σε ερώτηση που αφορούσε τι το καινούργιο προέκυψε από την συνάντηση με το Γιάνη Βαρουφάκη, η κ. Λαγκάρντ απάντησε ότι «Δεν μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Δεν είναι το θέμα να τρέξουμε για να φτάσουμε στο τέλος, αλλά να κάνουμε όλη τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Δουλειά του υπουργού Οικονομικών και των ομάδων μας, είναι να φτάσουμε βαθιά στην ανάλυση, να κοιτάξουμε τα νούμερα, να αξιολογήσουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει,και στη συνέχεια να προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Μαρίας Δεναξά για το MEGA, θετικά φαίνεται πως εξελίχθηκε η πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Brussels Group στο Παρίσι.  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αποφασίστηκε η διεξαγωγή Euroworking Group την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέλιξη που δείχνει πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις ώστε να προετοιμαστεί πλέον με πιο ουσιαστικό τρόπο το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Οι χθεσινές συζητήσεις που επικεντρώθηκαν στα θέματα της μακροοικονομίας και των δημοσιονομικών μπήκε στο τραπέζι το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος με την ελληνική πλευρά να επιμένει στο 1,2%, στόχος που φαίνεται ότι θα γίνει αποδεκτός σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στις συνομιλίες.

Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει αποδεκτός ένας αριθμός κοντά σε αυτό. Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνεδριάσεις περιέγραψε στο MEGA και τη Μαρία Δεναξά το κλίμα στις συζητήσεις λέγοντας πως και οι δυο πλευρές προσήλθαν με ειλικρίνεια, υπήρξαν κόσμιες αντιπαραθέσεις κυρίως πάνω στο θέμα του ασφαλιστικού και στα εργασιακά.

 

 Σήμερα από τα βασικά θέματα των συζητήσεων στο Brussels Group θα είναι τα εργασιακά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μόνο ανόητο. Είναι πια επικίνδυνο να συνεχίζεται η αναπαραγωγή του "έντιμου συμβιβασμού" με την παραμονή της χώρας στο ευρώ χωρίς μνημόνια. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις υπεκφυγές και να απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό ζητώντας του ξεκάθαρα την γνώμη του. Εντός ή εκτός της ευρωζώνης με ότι η κάθε απόφαση συνεπάγεται. Ας εργαστούμε πια σοβαρά προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Ας συζητήσουμε επιτέλους ανοιχτά κι ας πάρουμε τις όποιες αποφάσεις μας. Και βέβαια όλα τα κόμματα - ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ - να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Ναι στο ευρώ ή όχι. Τα "εξαρτάται" να τα αφήσουν πίσω. Μας θέλουν υποτελείς εντός του ευρώ ή πιο φτωχούς [για κάποια χρόνια τουλάχιστον] από ότι τώρα αν εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα. Το ερώτημα είναι πως εμείς θέλουμε τους ευατούς μας. Απάντηση ΤΩΡΑ!
Εκλογες εγιναν πριν απο 3 μηνες και ο λαος πηρε ξεκαθαρη αποφαση πως θελει να ειναι με τον Συριζα. Η ευθυνη ειναι αποκλειστικα του Συριζα και Ιδιως του Τσιπρα. Του πρωθυπουργου που υποσχεθηκε το τελος της λιτοτητας, την "αξιοπρεπεια" και την "ελπιδα", κατακεραυνωνοντας ταυτοχρονα Ολους τους προηγουμενους περιπου ως προδοτες. Ειναι δικη του ευθυνη να αποφασισει.
Δεν ξέρω εαν εσυ ψηφισες Σύριζα, διότι υποψιαζόσουν οτι εννοούσε κατι αλλο από αυτά που έλεγε, όπως πχ λύση μέσα στο ευρώ, διότι εγω απο ο,τι θυμάμαι η επίσημη γραμμή τους ήταν πως ΔΕΝ υπάρχει στο πλάνο τους έξοδος απο το ευρώ.Ο Σύριζα ψηφίστηκε ξεκάθαρα με βάση την δέσμευση "ξέρουμε και μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα εντός ευρω" και στη βάση επίσης ενός άλλου φιλολαϊκού προγράμματος που θα έβαζε τέλος στη λιτότητα.Γιαυτό άλλωστε δεν είχε καταγγελθεί και η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, διότι κινδυνολογούσε οτι αυτά που λέει ο Σύριζα οδηγούν εκτος ευρώ?Εαν ο Σύριζα διαπιστώνει πως δεν μπορει να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε πολύ ευχαρίστως να παμε σε εκλογές. Να μας έρθει με νέο πρόγραμμα που ή θα λέει ξεκάθαρα πως επιλέγει τη ρήξη ή παιδες συγγνώμη δε τα είχαμε υπολογίσει καλά οι δανειστές ειναι μουλάρια και ειμαστε και εμεις ετοιμοι για κάποιους συγκεκριμένους συμβιβασμούς.Ο μόνος έντιμος τρόπος να πάμε σε κάλπη δεν είναι το ερώτημα που θα καταλήγει εντος ή εκτός ευρώ, αλλά το ερώτημα που θα καταλήγει... τωρα που είδατε και την άλλη εκδοχή τησ διαπραγμάτευσης επιλέξτε ποιος και πώς θέλετε να την κάνει?Οχι δημοψήφισμα όμως! Από πού προέκυψε οτι είχαμε δίλημμα εντός ή εκτός ευρώ όταν έγιναν εκλογές τον Ιανουάριο?Εαν αυτοί οι 4 μηνες δικαιώνουν την τακτική του Σύριζα θα πάρει ενα μεγαλύτερο ωραιότατο ποσοστό και θα εχει πάρει και την άδεια να μας οδηγήσει εκτός ευρώ εαν χρειαστει, εαν όχι θα αναλάβει άλλος. Όλα τα υπόλοιπα δεν ειναι τίποτα παραπάνω απο μια κουτοπονηρια του τυπου να απαλλαγεί ο Σύριζα από την πολιτική ευθύνη και να μου πεί στο τέλος αααα.. εσυ διάλεξες το νέο μνημόνιο! δικό σου ειναι πάρτο και φάτο!