ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΝΤ: Διαπραγματευόμαστε την αναπροσαρμογή του προγράμματος της Ελλάδας

ΔΝΤ: Διαπραγματευόμαστε την αναπροσαρμογή του προγράμματος της Ελλάδας Facebook Twitter
5

Το ΔΝΤ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την αναπροσαρμογή του υφιστάμενου προγράμματος, δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο επικεφαλής επί ευρωπαϊκών θεμάτων του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Επισήμανε δε  πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πέραν πάσης αμφιβολίας, ισχυρή, λαϊκή εντολή να αλλάξει το υφιστάμενο πρόγραμμα. Ο Τόμσεν είπε μάλιστα ότι δεν αναμένει Grexit και πως η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι το βασικό σενάριο, κάτι που επιθυμεί και η ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε ακόμη πως κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τον κίνδυνο μιας εξόδου αν και όπως είπε οι επιπτώσεις ενός Grexit θα ήταν τρομερές για την Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν συνυφασμένες με την αντίδραση των πολιτικών της ευρωζώνης. 

Πάντως σημείωσε ότι δεν αναμένει συμφωνία ως τις 24 Απριλίου αφού δεν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ενώ τόνισε πως είναι άγνωστη η κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν είναι υψίστης σημασίας για την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα που δεν είναι βιώσιμο. Επισήμανε επίσης ότι το Ταμείo  δεν ζήτησε ποτέ οριζόντιες περικοπές συντάξεων.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κανείς δεν ζήτησε οριζόντιες περικοπές συντάξεων. Αλλά ας μην κοροιδευόμαστε. Ένας θυρωρός στο δημόσιο συνταξιοδοτείται με ευνοϊκούς όρους, με καλή σύνταξη κι εφάπαξ. Ένας οικοδόμος - μια ζωή στις σκαλωσιές - βγαίνει με 300 ευρώ το μήνα και βέβαια για εφάπαξ ούτε λόγος. Είναι αυτό δικαιοσύνη; Είναι όλες οι συντάξεις ίδιες; Υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που παίρνουν 2,3,4 μέχρι και 9 συντάξεις απ' ότι διάβαζα παίρνουν ορισμένοι Έλληνες. Και βέβαια οι συντάξεις κάτω των 60 είναι μοναδικό ελληνικό φαινόμενο που κανείς λαός δεν δέχεται να χρηματοδοτήσει. Όλα αυτά δεν είναι ούτε βιώσιμα ούτε καν δίκαια. Είναι ανεπίτρεπτο να διώχνουμε μετανάστες τους 20ρηδες για να συντηρούμε τέτοιες καταστάσεις. Άδικο κι ανήθικο.
Τώρα σε παραδεχομαι Δον .... Κοιτά το παράδειγμα σου ... Τα οικοδομικά ενσημα θεωρούνται βαρέα. Πριν την κρίση λοιπον ένας οικοδόμος με 37 χρονιά οικοδομικά ενσημα λάμβανε ανεξαρτητα απο την ηλικια του περιπου διπλάσια σύνταξη (αθροιστικα κυρια και επικουρικη) απο ενα θυρωρο του δημόσιου με 35 χρόνια υπηρεσίας.ΟΜΩΣ υπηρχαν οικοδόμοι με 37 χρονιά ενσημα; ΟΧΙ εύκολα ... λογω της εισοροδιαφυγης των εργολαβων ΑΛΛΑ και του οτι πολλές φορες οι ίδιοι οι οικοδόμοι λέγανε 'δωσμου το χρήμα και ασε το ενσημο'.Έτσι κατέληγε σε αυτό που λες .... Το πιο ωραίο όμως ... Ήρθε το μνημόνιο και ειπαν οι φωστηρες για τους οποιους 'τραγουδας'. 'ΕΣΥ οικοδομε που μπορεσες να μαζεψεις με κόπο και βάσανα 30,και βαλε χρόνια ενσημα , είσαι προνομιούχος και πρεπει να σου κοπεί η συνταξη'... Καταλάβει χρυσε μου Δον; Κάλο δρόμο στην αναζήτηση της Δουλτσινεας σου.....!
Το θέμα αγαπητέ αδιάβαστε αυτόχειρα είναι ότι οι (όποιες) εισφορές πλήρωνε ο εργολάβος για τον οικοδόμο ήταν πραγματικά λεφτά ενώ οι "εισφορές" του θυρωρού ήταν ουσιαστικά μια λογιστική εγγραφή σε ένα βιβλιάριο. Έλεγε ας πούμε το κράτος ο μισθός του θυρωρού είναι 1200 ευρώ, θα του δίνω λοιπόν 1000 και τα υπόλοιπα πάνε για τη σύνταξή του. Την οποία όμως ουσιαστικά πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι απ' τους φόρους και τις δικές μας ασφαλιστικές εισφορές. Και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το ΙΚΑ ζητά από έναν εργολάβο κάποια μίνιμουμ ένσημα δεν δέχεται ότι μια πολυκατοικία χτίζεται μόνη της και πολύ σωστά κάνει, άρα υπάρχει τρόπος να ελέγξεις τον εργολάβο. Το θέμα λοιπόν είναι το κράτος να μεριμνά ώστε η σύνταξη του οικοδόμου και του θυρωρού να είναι τουλάχιστον ίδιες άσχετα με τα "ένσημά" τους.
Κοίτα Δον τα περί λογιστικής έγγραφης δεν ισχύουν δεδομένου οτι και ο εργαζόμενος στο δημόσιο παράγει τη μικρή η μεγαλύτερη υπεραξία του . Ο υποχρεωτικός αριθμός ενσημων συνήθως υστερεί του πραγματικού ενω πολλές εργασίες κυρίως επισκευαστικές γίνονται 'μάυρα'.37 χρονία δουλειας δεν είναι αρκετά για να πάρει πληρη σύνταξη ο οικοδόμος και οι εργαζόμενοι στα βαρέα ακόμη και αν δεν είναι 60 ετων ; Γιατί τους επιβάλλεται πλεον ηλικιακό κατώτερο όριο;
"Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν είναι υψίστης σημασίας για την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα που δεν είναι βιώσιμο. Επισήμανε επίσης ότι το Ταμείo δεν ζήτησε ποτέ οριζόντιες περικοπές συντάξεων."Τα ακούτε κύριοι πρώην πρωθυπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ & ΝΔ; Αλλά γιατί να κουράζεστε να βρείτε τα απαιτούμενα κεφάλαια από άλλα εισοδηματικά στρώματα; Υπήρχε η εύκολη λύση των μισθωτών και συνταξιούχων που πλήρωνε μέχρι πρότινος τα σπασμένα και τις κομπίνες σας.