Süddeutsche Ζeitung: Το Grexit έχει λίγο-πολύ αποφασιστεί

Süddeutsche Ζeitung: Το Grexit έχει λίγο-πολύ αποφασιστεί Facebook Twitter
SOOC
0

Το Grexit  έχει λίγο-πολύ αποφασιστεί γράφει η γερμανική εφημερίδα της Süddeutsche Ζeitung και ο αρθρογράφος της  Thomas Kirchner σε άρθρο άποψης που δημοσιεύεται σήμερα.

Το άρθρο έχει τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις» και σε αυτό ο Κίρχνερ γράφει χαρακτηριστικά:  «Ο υπ. Οικονομικών Σόιμπλε δε συνηθίζει να φλυαρεί. Και γι' αυτό τα χρηματιστήρια έλαβαν σοβαρά υπόψη αυτό που είπε στη Νέα Υόρκη, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομη λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια λύση απαραίτητη για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της χώρας. «Κι αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο το εξής: Η απόφαση έχει λίγο-πολύ ληφθεί, η Ελλάδα θα πρέπει μάλλον να εγκαταλείψει το Ευρώ».

Ο Κίρχνερ σημειώνει επίσης ότι οι αγορές δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με ένα Grexit με το οποίο πάντως δεν θα λυθούν, όπως τονίζει, ως διά μαγείας τα φλέγοντα προβλήματα της Ευρώπης, αφού η νομισματική ένωση δεν λειτουργεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM