Ξεκινούν πάλι το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group

Ξεκινούν πάλι το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group Facebook Twitter
0

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν πάλι στις Βρυξέλλες οι συνεδριάσεις του Brussels Group, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι επαφές σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν έως και την παραμονή της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα.

Από την ελληνική πλευρά, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη. Από την πλευρά των εταίρων, ως εκπρόσωποι των θεσμών, θα συμμετέχουν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ).

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΠΕ, επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κατά πάσα πιθανότητα, προσθέτουν, να δοθεί ειδικό βάρος στα φορολογικά θέματα, με πρόσθετη εξειδίκευση.

Υπογραμμίζουν ωστόσο πως διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.ά.

Στο μεταξύ, από την περασμένη Τρίτη άρχισαν εκ νέου στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ