Σε φόρους και εισφορές πάει το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα

Σε φόρους και εισφορές πάει το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC/ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
5

Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη φορολογία για οικογένειες με παιδιά ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, καθώς οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές «τρώνε» το 43,4% του μισθού ενός παντρεμένου, όταν ο μέσος όρος είναι στο 26,9%. Η χώρα μας, μαζί με τη Χιλή και το Μεξικό, είναι τα μόνα από τα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ όπου οι κρατήσεις για εργαζόμενους με παιδιά είναι αναλογικά μεγαλύτερες από τις κρατήσεις για άτεκνους.

Μετά την «πρωταθλήτρια» Ελλάδα ακολουθούν το Βέλγιο ( 40,6%) και η Γαλλία ( 40,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά στη φορολόγηση της οικογένειας έχουν η Νέα Ζηλανδία (3,8%), η Χιλή (7%) , η Ελβετία (9,8%) και η Ιρλανδία( 9,9%) που επίσης πέρασε από μνημόνιο.

Η χώρα μας είναι επίσης η μόνη χώρα του Οργανισμού στην οποία καταγράφηκε μείωση άνω της μιας μονάδας (1,2%) στη διαφορά μεταξύ μικτών και καθαρών αποδοχών, λόγω κυρίως της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Συμπληρωματικά, για τσεκάρετε λίγο και ΤΙ ΠΑΡΟΧΕΣ έχει παράλληλα μια οικογένεια με παιδιά σε Γαλλία και Βέλγιο, για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα.
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Γιατί αν είχαμε τις παροχές της Γαλλίας κανείς δεν θα κατηγορούσε το κράτος. Αλλά το δικό μας υπάρχει μόνο για μια κάστα προνομιούχων υπαλλήλων του και όχι για τη κοινωνία. Στην ουσία ποτέ δεν είχαμε πραγματικό κοινωνικό κράτος πρόνοιας.