Σόιμπλε: Οι χώρες σε πρόγραμμα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές

Σόιμπλε: Οι χώρες σε πρόγραμμα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές Facebook Twitter
3

Η ευρωζώνη προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι χώρες σε πρόγραμμα, όπως είναι η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, μιλώντας σε συνέδριο που συνδιοργανώνει η Bundesbank με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη Φρανκφούρτη,  ο Σόιμπλε ανέφερε ότι «βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές».

Ακόμα, επεσήμανε ότι «αν κυβερνήσεις κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν τη δουλειά τους, η ανάπτυξη και η πρόοδος στις βιομηχανικές χώρες θα είναι ικανοποιητική- ίσως χαμηλότερη από ό,τι στο παρελθόν, για λόγους δημοκρατίας, αλλά θα είναι βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς συχνές κρίσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γερμανικό πλεόνασμα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι χωρίς αυτό η ευρωζώνη θα είχε έλλειμμα, ενώ σημείωσε ότι «ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα συνιστά πρόβλημα για την ευρωζώνη. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρότυπο διεθνούς διακυβέρνησης.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM