«Πολύ μαύρη ημέρα για την Ελλάδα, η ημέρα εξόδου από το ευρώ»

«Πολύ μαύρη ημέρα για την Ελλάδα, η ημέρα εξόδου από το ευρώ» Facebook Twitter
4

Η ημέρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι μια ημέρα πολύ μαύρη για την Ελλάδα, δηλώνει ο Τζέιμς Μπούλαρντ, μέλος της Federal Reserve Bank και πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Σαιντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την ευρωζώνη, θα υπήρχε μικρή διάδοση των επιπτώσεων και πιθανώς θα ήταν διαχειρίσιμη για την ευρωζώνη», σημειώνει προειδοποιώντας παράλληλα ότι: «Εάν αποχωρούσαν (σ.σ. οι Έλληνες) από το ευρώ, θα ήταν μια πολύ μαύρη ημέρα για την Ελλάδα».

 «Εάν όντως αποχωρήσουν, θα θεωρηθεί ως ελληνικό ζήτημα και όχι ως ζήτημα του ευρώ», είπε επίσης, τονίζοντας ότι πλέον η ευρωζώνη έχει λάβει τα μέτρα της σε σχέση με το παρελθόν και μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μην επιτρέποντας τη διάχυση της κρίσης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ό,τι εμείς τώρα πρέπει να ακούμε και τις δηλώσεις του προέδρου ενός παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην πόλη του Saint Luis της πολιτείας του Μιζούρι, που προφανώς έχει και τις απίστευτες γνώσεις για την ευρωπαική και ελληνική οικονομία και το χάρισμα να κάνει προβλέψεις για πιθανά συμβάντα στο μέλλον. Έχει παραγίνει λίγο το κακό με τον κάθε άκυρο ξαφνικά να γίνεται παγκόσμια είδηση γιατί έκανε μια δήλωση για την ελλάδα και την ευρώπη.
Όσο κι αν βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ και μάλιστα επειδή εξαναγκάζεται θα έχει αποτελέσματα που είναι δύσκολο να προβλεφθούν οπότε το να μιλούν με σιγουριά ότι θα ήταν κακό μόνο για την Ελλάδα είναι σαν να μας λένε ότι το ταξίδι σε παράλληλα σύμπαντα είναι εφικτό. Με το σκεπτικό αυτό μπορούμε κι εμείς να πούμε ότι μακροπρόθεσμα η Ελλάδα με δικό της νόμισμα θα ήταν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση. Όσο η Ε.Ε. βρίσκεται σε πλήρη άρνηση σχετικά με την καταστροφή από την επιβολή λιτότητας σε διάφορα κράτη με τεράστια προβλήματα χρέους κι όσο κι αν παρουσιάζουν χώρες με τεράστιο χρέος, ανεργία και ύφεση ή αναιμική ανάπτυξη όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ως επιτυχίες των μνημονίων και των πολιτικών τους δείχνει πόσο βαθιά νυκτωμένοι είναι ή πόσο αγνοούν την πραγματικότητα για χάρη των τραπεζών. Τη στιγμή που το "πείραμα" του ευρώ βασιζόταν σε κράτη με το πολύ 60% του ΑΕΠ χρέος και τουλάχιστον 4% ανάπτυξη ετησίως είναι αστείο να θεωρούμε ότι η Ευρωζώνη δεν έχει πρόβληματα όταν κανένα κράτος πλέον δε πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Κοινώς, να έχουμε να λέμε για να συντηρούμε μια προπαγάνδα χωρίς προηγούμενο για μια χώρα, απλά και μόνο για να στηρίξουμε τις τράπεζες παγκοσμίως ακόμα κι αν ευθύνονται για όλα αυτά.
Για χάρη της συζήτησης έγω θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου. Αλλωστε τωρα πια ξέρουμε οτι ουτε σαν οικονομία δεν είχαμε τα κοτσια να μπούμε στο ευρώ αλλά και όταν μπήκαμε και το τελευταίο μπακαλικο στη γειστονιά έκανε τη μικρή λαμογια στην μετατροπή με αποτέλεσμα μια άνοδο του κόστους στην καθημερινή κατανάλωσηΓιατι τετοιοι τυποι είμαστε δυστυχώς, ολίγον ο,τι αρπάξει ο κ@@@@ μας. Ας πούμε λοιπόν οτι κανουμε την τρέλλα να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Μαζί σου και εγώ με χίλια! και το λέω με ειλικρίνεια.Ξέρεις ποιοι δεν θα είναι?? ΟΟΟΟΟΟΟΟλοι οι υπόλοιποι! ακόμη και οι σύντροφοι! Ο αερας που πηρε ο Συριζα σε ψήφους καλώς - κακώς έχει ελάχιστη αριστερη - πραγματική εννοώ - αντίληψη.Εχει να κάνει μόνο με το αντιμνημονιακό συναίσθημα, με την κούραση από την στρεβλή εφαρμογή ένος προβληματικού προγραμματος. Ελάχιστοι σε αυτή την χώρα θα ήταν έτοιμοι να υπομείνουν όλα οσα συνεπάγεται τωρα πια ενα εθνικό νόμισμα.Αμα εγω βλέπω γονιό που ειναι ιδ. υπάλληλος (απο τους τυχερούς που πληρώνονται ) και το παιδί του σε ηλικία 11 ετών να έχει λαπτοπ, ταμπλετ και σμαρτφον 300 ευρω και την ιδια ώρα να μου κοπανιεται στα πατώματα για τον Συριζα και να έχει εικόνισμα τον Βαρουφακη γιατι είναι σκληρός αντρας / υπουργός δεν έχω ελπίδες.Θα μου πεις ειναι και ο αλλος ο απελπισμένος! Σορρυ αλλα γενικώς ο πρωτος δεν θελει να γίνει σαν τον 2ο και ο απελπισμενος θέλει αμεσα να γίνει σαν τον πρωτο.Σε ότι λες πάνω από όλα χρειαζεται ένας λαός που στην συντριπτική του πλειοψηφία να είναι έτοιμος και ενωμένος για μεγάλες θυσίες και ένα πολιτικό προσωπικό που να εμπνέει για έναν εθνικού σκοπό. Βλέπεις εσυ κατι από τα 2 στην ατμόσφαιρα?Γιαυτο ο Συριζα δεν θα λυσει ποτε αυτήν την εξίσωση. Διότι πηρε την εξουσία λέγοντας αερολογίες που δεν μπορει να πραγματοποιήσει, γιατι κολακεψε τους πάντες και επειδή θέλει να κρατήσει την εξουσία ακόμη και εαν χρειαστει να εφαρμοσει αυτα που δεν πιστευει. Ο.κ. με την βαβούρα που κανει και επειδή οντως η ΕΕ θα εξαντλήσει καθε περιθώριο πριν μας αφήσει να πνιγούμε, θα τσιμπήσουμε μερικές διευκόλυνσεις, κανενα ευρώ παραπάνω για την ανθρωπιστική κρίση, θα βαλουμε και λιγο αριστερη σαντιγύ απο πανω και θα είμαστε ολοι χαρούμενοι. Η ουσία της πολιτικής όμως που εφαρμοστει θα είναι ιδια, απλά εμεις θα ζούμε στο όνειρο.