CONFERENCE LEAGUE

Το Euro Working Group απέρριψε το ελληνικό αίτημα για επιστροφή του 1,2 δις

Το Euro Working Group απέρριψε το ελληνικό αίτημα για επιστροφή του 1,2 δις Facebook Twitter
3

Χωρίς απόφαση για την επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group. Το Συμβούλιο παραπέμπει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF σύμφωνα με το Bloomberg ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών φέρεται να δηλώνει «Δεν υπάρχει λόγος να επιστραφούν τα χρήματα».

Αξιωματούχος ανέφερε ότι η επιστροφή των χρημάτων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι νομικά αδύνατη. Νομικό ζήτημα επικαλείται και ο Peter Spiegel των Financial Times.

Mία περίπου ώρα νωρίτερα, πηγές του υπουργείου οικονομικών ανέφεραν πω η συζήτηση στην τηλεδιασκεψη ολκληρώθηκε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα και επεσήμαναν πως η συζήτηση ήταν εφ'όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ.ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων.

3

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM