Bloomberg: Οι δανειστές ζήτησαν πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων

Bloomberg: Οι δανειστές ζήτησαν πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
SOOC
1

Πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ζήτησαν οι εταίροι από την Αθήνα για να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι οι εταίροι προειδοποίησαν την Ελλάδα ότι ο χρόνος εξαντλείται και ότι τα νέα μέτρα πρέπει να υποβληθούν σύντομα.
Σημειώνεται επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν έναν πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια να πιέσουν να αρθεί το αδιέξοδο για να υπάρξει ρευστότητα για την Ελλάδα.  

«Χωρίς μια σημαντική λύση, η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα το συντομότερο αυτό το μήνα, καθώς λήγουν πληρωμές χρέους και πρέπει να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το κοινό ανακοινωθέν

 

Το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο τέλος της συνάντησης ανέφερε τα εξής:

"Μένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τις εργασίες και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία το ταχύτερο δυνατό.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν μια πλήρη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις προσεχείς ημέρες.

Επιβεβαιώσαμε τις πρακτικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία: οι συνομιλίες θα λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για τα τεχνικά στοιχεία θα γίνονται στην Αθήνα.

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατό".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ