Die Welt: H Ελλάδα δεν ασχολείται με τα 800 εκατομμύρια των καταθετών της στην Ελβετία

Die Welt: H Ελλάδα δεν ασχολείται με τα 800 εκατομμύρια των καταθετών της στην Ελβετία Facebook Twitter
4

Επικριτική εμφανίζεται η εφημερίδα Die Welt για την φοροδιαφυγή των Ελλήνων και τις καταθέσεις των 800 εκατομμυρίων φράγκων που υπάρχουν από Έλληνες στις Ελβετικές τράπεζες.

Το δημοσίευμα σχολιάζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει τα μεγάλα αυτά ποσά παρά το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2014, η ελβετική κρατική υπηρεσία για διεθνή οικονομικά θέματα προσφέρθηκε να εντοπίσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια και να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται η ίδια η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας είχε βρεθεί στην Αθήνα πριν από 13 μήνες προκειμένου να καταθέσει πρόταση για συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο η " Die Welt" σημειώνει με ειρωνικό τρόπο πως από τότε η Ελβετίδα κάνει υπομονή γιατί κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί. Παράλληλα σχολιάζει το γεγονός πως πρόσφατα ο υπουργός διαβεβαίωσε πως  όλα θα μείνουν ίδια για τους εφοπλιστές. "Αντί να ασχοληθεί με αυτά ο κ. Βαρουφάκης έχει άλλες τρελές ιδέες, όπως  η επιστράτευση νοικοκυρών,τουριστών και φοιτητών για το κυνήγι της φοροδιαφυγής.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα στα τέλη του 2013στην Ελβετία υπήρχαν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ σε καταθετικούς λογαριασμούς Ελλήνων ενώ εκτιμάται πως αυτός το ποσό θα έχει αυξηθεί πολύ μετά τις τεράστιες εκροές κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα των τελευταίων μηνών. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα δεν έχουν φορολογηθεί σημειώνει η εφημερίδα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
800 εκ είναι ψίχουλα... Στην καλυτερη περίπτωση να βγούνε καμιά 50ριά εκ από φόρους. Μόνο σε συμβολικό επίπεδο έχει νόημα αυτό, για όποιον το ξέχασε χρειαζόμαστε μερικές εκατομτάδες δις.
Αμφιβάλλω ότι υπάρχουν τέτοιες καταθέσεις και μάλιστα μόνο στην Ελβετία αλλά τέλοσπαντων. Εγώ πάλι θυμάμαι ότι πριν 2-3 χρόνια όταν είχε ζητήσει στοιχεία Ελλήνων καταθετών η τότε κυβέρνηση εκείνοι είχαν επικαλεστεί το απόρρητο των καταθετών τους. Ίσως βέβαια έτσι να μας είχαν πει εμάς οι δικοί μας, ποιον να πιστέψεις πια;
Κακιούλες. Αφού είμαστε απασχολημένοι με το πώς θα διορίσουμε ακόμα 40.000 νοματαίους στο δημόσιο, πώς θα παχύνουμε τούς ήδη παχείς Δεητζήδες κλπ κλπ.Με κάτι ψωροδίς στίς Ελβετίες θα ασχολούμαστε τώρα?