Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Aν θέλετε Grexit εμείς θα σας βοηθήσουμε

Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Aν θέλετε Grexit εμείς θα σας βοηθήσουμε Facebook Twitter
6

Ενδιαφέρον παρασκήνιο από τις συνομιλίες μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Βόλφανγκ Σόιμπλε στις Βρυξέλλες αποκαλύπτει σε άρθρο της η εφημερίδα Αγορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο Έλληνας υπουργός οικονομικών ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του την γρήγορη υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η απάντηση που έλαβε ήταν πως πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ο διάλογος κατέληξε σύμφωνα με την εφημερίδα σε πρόταση για Grexit με την σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας η οποία μάλιστα προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Βαρουφάκης: Θέλουμε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου

Σόιμπλε: Εμείς πιστεύουμε ότι η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την... τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως εκταμίευση.

Βαρουφάκης: Aυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup.

Σόιμπλε: Yπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε μπορείτε να φύγετε από το ευρώ. Εμείς θα σας βοηθούσαμε σε αυτή τη διαδικασία.

Βαρουφάκης: Όπως γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η επιλογή μας.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στη Γερμανία λένε ότι η Μέρκελ δεν ρισκάρει Grexit επειδή φοβάται γεωπολιτική αποσταθεροποίηση, αλλά θα έπαιρνε μέτρα στήριξης αν συνέβαινε προς αποφυγή περιπλοκών. Γιατί να μην εξετάσουμε το θέμα; Ας δούμε για τι στήριξη και βοήθεια μιλάμε και ας το συζητήσουμε - μαζί τους και μεταξύ μας. Με λίγη ψυχραιμία επιτέλους.
Δεν ειναι και το σαφεστερο σχολιο κατω απο ενα αρθρο που παρουσιαζει τον εξης διαλογο: - θελουμε να γινουν οσα συμφωνησαμε- εμεις δεν θελουμε αν δεν κανετε πρωτα κατι , το οποιο συμφωνησαμε οτι δεν θα γινει- μα την συμφωνια την αποφασισαμε και την υπογραψαμε απο κοινου- ( τοσο καιρο σου ελεγα να εισαι συνεπης και να τηρεις τα συμφωνηθεντα αλλα τωρα δεν γουσταρω εγω οποτε τι συμφωνιες μου λες) αν δεν κανεις αυτο που σου λεω σημαινει οτι θες να φυγεις.......
Μα αυτό είναι το θέμα! Δεν βάζει η Γερμανία τους όρους. Οι όροι τέθηκαν, συμφωνήθηκαν και έχουν υπογραφεί από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο Eurogroup. Η Γερμανία όλα αυτά τα παρακάμπτει ( σύμφωνα με το κείμενο) εκθέτοντας όχι μόνο εμάς αλλά και όλουςντους υπόλοιπους εταίρους θέτοντας όρους που παραβιάζουν αυτή την συμφωνία
Που κολλάει αυτό που λες; Εδώ ο άνθρωπος προτείνει έξοδο από το ευρώ μόνος του ενώ όλοι οι υπόλοιποι στην ευρωζώνη συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Ενεργεί μονομερώς, κάτι που κατηγορεί εμάς αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει κάτι μονομερώς, και προφανώς θεωρεί τον εαυτό του όχι μόνο αρχηγό κράτους αλλά και αρχηγό της Ε.Ε. Αυτό δεν το βλέπεις ως λάθος; Οι δικοί μας σε πείραξαν μόνο;
Όποτε θέλουμε άνετα δεν δεχόμαστε τους όρους που βάζουν οι Γερμανοί και χωρίζουν οι δρόμοι μας. Τα πράματα σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με το όπως είχαν το 21' και το 40' που τα ταυτίζουν συχνά οι πατριδοκάπηλοι για να αισθάνονται τους εαυτούς τους ήρωες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως βλέπετε άσχετο με το κείμενο το σχόλιο.