Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, τονίζει στέλεχος της ΕΚΤ

Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, τονίζει στέλεχος της ΕΚΤ Facebook Twitter
0

Η ζωή εκτός ευρωζώνης θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό, τονίζει σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Tijd ο Λικ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο Κοέν επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, και προειδοποιεί πως αν η Αθήνα θέλει να χρηματοδοτείται από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος (...) Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα, αν οι Έλληνες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;», διερωτάται. «Αν (οι Έλληνες) βγουν από το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερα για αυτούς», υπογράμμισε.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος», αναφέρει προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», και πως ο ελληνικός λαός «θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ