Ντράγκι: Η Κύπρος θα βγει πιο γρήγορα από το Μνημόνιο

Ντράγκι: Η Κύπρος θα βγει πιο γρήγορα από το Μνημόνιο Facebook Twitter
8

Η Κύπρος είναι σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο και θα βγει πιο νωρίς από την προβλεπόμενη προθεσμία του 2016, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε δείπνο που παρέθεσε στον ίδιο και στους Κεντρικούς Τραπεζίτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης ο Νίκος Αναστασιάδης. Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τροχιά εξόδου από το μνημόνιο πριν από το 2016 που ήταν η προθεσμία, σημείωσε, ο κεντρικός τραπεζίτης και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά και πρέπει να έχουν το σεβασμό της υπόλοιπης Ευρώπης».

Προειδοποίησε πάντως ότι δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό καθώς η κυπριακή οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας ιδιαίτερα αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα και χρειάζονται επιπρόσθετα βήματα  για αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος και επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ που βρίσκεται στην Κύπρο για την συνεδρίαση του ΕΚΤ όπου θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος-μαμούθ της ποσοτικής χαλάρωσης, μίλησε επίσης για βελτίωση στην ευρωστία του χρηματοπιστωτικού τομέα, για σταθεροποίηση των πληρωμών και για χαλάρωση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίου.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Και ποιοι πιστεύεις ότι τα κάνουν σωστα;Μήπως η Ισπανία που έχει 26% ανεργία;Ή η Πορτογαλία,όπου το 18,7% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας;Κι επίσης το γεγονός ότι η Κύπρος θα βγει από το μνημόνιο δεν είναι παρά μια πρόβλεψη του Ντράγκι.Από τη στιγμή που δεν σου αρέσουν τα "θα"του Τσίπρα,δεν πρέπει να σου αρέσουν ουτε οι αντίστοιχες δηλώσεις των υπολοίπων,δεδομένου ότι πολλές φορές έχουν κάνει εικασίες στο παρελθόν,οι οποίες εν τέλει δεν επιβεβαιώθηκαν.Μέχρι και για την Ελλάδα το 2010 έλεγαν ότι μέσα σε 2 χρόνια η χώρα θα έβγαινε στις αγορές και θα υπήρχε ανάκαμψη.
Η Ισπανία έχει 23% Η Πορτογαλία 14%Και οι δύο οι χώρες κατέβασαν τα ποσοστά ανεργίας, αποπληρώνουν νωρίτερα το ΔΝΤ και βγαίνουν απ'την κρίση.