Η Ελλάδα 5η στις 15 χειρότερες οικονομίες του κόσμου σύμφωνα με το Bloomberg

Η Ελλάδα 5η στις 15 χειρότερες οικονομίες του κόσμου σύμφωνα με το Bloomberg Facebook Twitter
SOOC
4

"Ο πληθωρισμός είναι μία ασθένεια που μπορεί να διαλύσει μία κοινωνία" λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, κάτι που υιοθετεί και το Bloomberg για την εισαγωγή του άρθρου του.

"Δείκτης ανεργίας + αλλαγές στον δείκτη καταναλωτή = δυστυχία" σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο δημοσιεύει τις εκτιμήσεις του για τις 15 χειρότερες οικονομίες του 2015. Η δυστυχία που προκύπτει από την παραπάνω εξίσωση θα είναι φέτος πολύ πιο έντονη στη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, την Νότια Αφρική, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Αυτές είναι και οι χώρες με τις πέντε πιο οδυνηρές οικονομίες για να ζει και να εργάζεται κανείς σύμφωνα με το Bloomberg και τα στοιχεία της έρευνας που συνθέτουν το λεγόμενο "Μisery Ιndex" του 2015.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται πέμπτη στη λίστα των χειρότερων οικονομιών ενώ στην έκτη θέση συναντάται η Ισπανία.  Στην θέση επτά βρίσκεται η Ρωσία και κατά σειρά ακολουθούν οι Κροατία, Τουρκία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κολομβία, Βραζιλία, Σλοβακία και Ινδονησία.

 

Η Ελλάδα 5η στις 15 χειρότερες οικονομίες του κόσμου σύμφωνα με το Bloomberg Facebook Twitter

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Έχουμε αξιοπρέπεια όμως, αφού πλέον βαφτίσαμε την τρόικα "θεσμούς" και το μνημόνιο "σύμβαση" (ή κάτι παρόμοιο που μου διαφεύγει τώρα).Πάντως απ'το γράφημα που βλέπω, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να πιάσουμε τη Βενεζουέλα που είναι και το πρότυπο του Σύριζα.
αν αυτό είναι το συμπέρασμά σου τότε προφανώς ο δικός σου κοινωνικός περίγυρος έχει πρόβλημα και είναι αυτός που εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να απομονώσουμε. Πρέπει σταματήσει η βλακεία με τον φραπέ καθώς εγώ αυτό που βλέπω είναι ανθρώπους χωρίς δουλειά, ή ανθρώπους που δουλεύουν για ψίχουλα και είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Ας δείξουμε ρε παιδιά λίγο ενότητα κάποια στιγμή (που δεν αποκλείει και τον εκθρονισμό των αργόσχολων) γιατί αν δε δείχνουμε μεταξύ μας μια στοιχειώδη σοβαρότητα πως περιμένουμε και οι ξένοι να μας υπολογίσουν;