Στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3

Προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μία κίνηση που ανοίγει τον δρόμο και για άλλες ανάλογες κινήσεις για οργανισμούς με «γεμάτο» ταμείο.

Ειδικότερα, η κοινή υπουργική απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Δημήτρη Μάρδα προβλέπει ότι ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα που δεν είναι άμεσα απαραίτητα για πληρωμές δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων, σε λογαριασμό που θα ανοιχτεί επ' ονόματι του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ANT1, το ποσό που θα μεταφερθεί αυτή τη φορά θα ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Εάν υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των ποσών αυτών για πληρωμές δικαιούχων, η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης να επιστρέψει όλο ή μέρος του ποσού άμεσα και χωρίς καθυστέρηση εντός δύο εργασίμων ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι για τα ψιλο-τάβανα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων καθώς είναι από τους λίγους που μοιράζει χρήμα. Και όπου χρήμα...Συνήθως εκεί φυτεύονται οι ''δυνατές υποχρεώσεις'' του κόμματος. Το κριτήριο για την τοποθέτηση προέδρων, συμβούλων κτλπ είναι ποιοι από το κόμμα ''πρόσφεραν'' και πώς το κόμμα θα τους ανταμείψει.Εμπρός λοιπόν δημοσιογραφάρες αυτού του τόπου ελέγξτε τους 100δες οργανισμούς αυτού του κράτους. Ποιοι διορίστηκαν και με τι προσόντα; Το ίδιο αφορά και τους ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ υπουργείων. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Μετά ας μετρήσουμε τους ''αξιοπρεπείς''.....ΥΓ1 Από τον πρετεντέρη δεν είχα και δεν έχω τέτοιες προσδοκίες για αυτού του είδους ρεπόρταζ.ΥΓ2 Ούτε έχω όμως και από τους αρβανίτη, κούλογλου
Μα εγώ θυμάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει πως "κάποιοι" έφαγαν τα λεφτά των Ταμείων γιατί τα επένδυσαν σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου. Τώρα αυτοί οι "κάποιοι" τα δίνουν στη κυβέρνηση για πληρωμές. Πως αλλάζουν τα πράγματα όταν είσαι κυβέρνηση...