Σόιμπλε: Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Βαρουφάκη αν δεν πληρώσει την πρώτη δόση

Σόιμπλε: Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Βαρουφάκη αν δεν πληρώσει την πρώτη δόση Facebook Twitter
8

Αυστηρά ήταν τα μηνύματα προς την Ελλάδα από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω της εκπομπής «Berlin direkt» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ο Σόιμπλε ήταν επικριτικός με τους Έλληνες πολιτικούς για τις συνεντεύξεις που δίνουν, διευκρινίζοντας ότι ελάχιστα τον ενδιαφέρει τι λένε. "Εμένα με ενδιαφέρει το σε τι έχουν δεσμευτεί. Και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν οι ίδιοι τις συνέπειες", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στις δημόσιες δηλώσεις μελών της ελληνικής κυβέρνησης.

 

"Αν η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε την συμβουλή μου, θα της έλεγα να συμπεριφερθεί έτσι ώστε να βρείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, διότι χρειάζεται την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών." ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος δήλωσε άναυδος με την συμπεριφορά τους στα διεθνή ΜΜΕ η οποία δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

 

Συνέντευξή παραχώρησε και στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD κατά την οποία δήλωσε πως ελπίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την τετράμηνη παράταση που δόθηκε για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. "Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης - αλλά κυρίως της Ελλάδας. Αν θέλουν βοήθεια, πρέπει να κάνουν αυτό που έχει συμφωνηθεί. Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει δυσκολέψει αρκετά την θέση της, με αυτή την ρητορική που έξω από την Ελλάδα δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητή", δηλώνει.

Ο Σόιμπλε σχολίασε και την δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη για τις πληρωμές της Ελλάδας στην ΕΚΤ που χαρακτηρίστηκαν απειλή ή ακόμη και εκβιασμός: "Δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο," τόνισε." Η Ελλάδα έχει υπογράψει πως θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της πλήρως και έγκαιρα. Γνωρίζει - πρέπει να το γνωρίζει, διότι είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και καθηγητής Οικονομίας, άρα τα ξέρει όλα αυτά - ότι την στιγμή που δεν θα πληρώσει εγκαίρως την πρώτη δόση, αυτό σημαίνει πιστωτικό γεγονός. Το τι θα συμβεί τότε στην Ελλάδα, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του και να ευθύνομαι για αυτό".

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM