BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΝΤ: Είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές στο πρόγραμμα με την Ελλάδα

ΔΝΤ: Είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές στο πρόγραμμα με την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγών στο μοντέλο συνεργασίας με την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διά του εκπρόσωπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το μελλοντικό μοντέλο συνεργασίας με την Ελλάδα είναι κάτι που «βρίσκεται υπό συζήτηση», συμπληρώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι «σταθερή θέση» του Ταμείου να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι ευελιξία υπάρχει αλλά δεν υπάρχουν ακόμη τα προαπαιτούμενα για αρχίσει μια τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα.

Σημείωσε επίσης ότι το τι θα συμβεί με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι ακόμη στο επίπεδο της εικασίας καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Τόνισε πως το Ταμείο βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ και θα εξετάσει την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στο Eurogroup με «προσοχή».

Υπενθύμισε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα λήγει το Μάρτιο του 2016 και ως τώρα δεν υπάρχει αίτηση για κάποια παράταση.

1

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια