"Ναυάγιο" στο Eurogroup

LIVE οι επίσημες ανακοινώσεις για το αποψινό κρίσιμο Eurogroup

6

Ναυάγιο στο Γιούρογκρουπ, καθώς το κείμενο που κατατέθηκε από την πλευρά του Ντάισελμπλουμ δεν έγινε αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο αυτό ήταν διαφορετικό από το κείμενο που είχε δώσει αρχικά η Κομισιόν. Το αρχικό κείμενο άλλαξε κατόπιν παρέμβασης των γερμανών και δόθηκε άλλο το οποίο εμμένει στο μνημόνιο του 2012.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά μετά την εμπλοκή. Λίγο πριν από τις 8 μ.μ. αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «η συνεδρίαση του Eurogroup με την Ελλάδα τελείωσε».

Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η συνεδρίαση σταμάτησε οριστικά εξαιτίας της διαρροής Ντάισελμπλουμ που απέρριψε η ελληνική πλευρά.

«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος "έφυγε" από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» επισημαίνουν οι πηγές από το Μαξίμου.

Αυτό είναι, σύμφωνα με το Ρόιτερς, το κείμενο που δόθηκε στην ελληνική πλευρά η οποία το απέρριψε.

"Ναυάγιο" στο Eurogroup Facebook Twitter
"Ναυάγιο" στο Eurogroup Facebook Twitter
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ