Αδύνατο να βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup ισχυρίζεται εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Αδύνατο να βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup ισχυρίζεται εκπρόσωπος του Σόιμπλε Facebook Twitter
O Γ. Βαρουφάκης με τον Β. Σόιμπλε στο σημερινό Eurogroup.EPA/OLIVIER HOSLET
0

"Τεχνικά αδύνατο το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup" ανέφερε λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ο Γιέγκερ τόνισε ότι όποιες αλλαγές γίνουν στις συμφωνίες θα πρέπει να έχουν την συναίνεση των κρατών-μελών και αυτό για την Γερμανία συνεπάγεται συγκατάθεση της Βουλής, ενώ «ανεξαρτήτως του πώς θα ονομάζεται μια μελλοντική συμφωνία», θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή "παροχές έναντι αντιπαροχών" και αυτές οι αντιπαροχές θα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο.

Το ζητούμενο πάντως κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι σύμφωνα με τον Γιέγκερ,να γίνει ενημέρωση των εταίρων από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τα συγκεκριμένα σχέδια και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.


Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι θα ήταν το πιο συνετό, για το πρόγραμμα - γέφυρα που ζητά η Αθήνα να βασιστεί στους μέχρι τώρα υπάρχοντες μηχανισμούς».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM