ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΕΚΤ: «Προς το παρόν» φερέγγυες οι ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: «Προς το παρόν» φερέγγυες οι ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

«Προς το παρόν» οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο αφερεγγυότητας, διαβεβαίωσε ο Μπ. Τζάζμπεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος διακοπής της ρευστότητας από τον ELA.

«Οι αποφάσεις για τον ELA επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο Τζάζμπεκ, ο οποίος είναι και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να υπάρξει μία κατάσταση, όπου η ΕΚΤ θα σταματούσε την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA (σ.σ. o έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας για τη χρηματοδότηση των τραπεζών), απάντησε ότι «υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος. Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να την παρακολουθούμε τόσο στενά». Τόνισε πάντως ότι «οι ελληνικές τράπεζες και η κεντρική τράπεζα θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM