Fraport: Η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια

Fraport: Η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
13

H γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, όπως δήλωσε ο οικονομικός της διευθυντής.

Το Reuters επικαλείται συνέντευξη του Ματίας Τσάισανγκ στην οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung. Ο ίδιος δήλωσε πως η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η γερμανική εταιρία θα νοικιάσει και θα διαχειρίζεται τα αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική εταιρία Κοπελούζος.

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του έτους», δήλωσε ο Τσάισανγκ προσθέτοντας: «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Ακόμα, δήλωσε πως η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, είπε. Αλλά μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής, είπε.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ