Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία στις 25 Φεβρουαρίου

Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία στις 25 Φεβρουαρίου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Καθώς οι πιστωτές της Ελλάδας παρατάσσονται απέναντι στο αίτημα της χώρας για την αναδιάρθρωση του χρέους, η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί περισσότερα δάνεια διάσωσης, μπορεί να οδηγήσει σε μια κρίσιμη στιγμή ρευστότητας στις αρχές του επόμενου μήνα, ισχυρίζεται το πρακτορείο Bloomberg με αποψινό του δημοσίευμα.


"Η κυβέρνηση ενδέχεται να ξεμείνει από μετρητά στις 25 Φεβρουαρίου", δήλωσε μια από τις δύο ανώνυμες πηγές στο πρακτορείο το οποίο αναφέρει πως οι πληροφορίες που μεταδίδει είναι εμπιστευτικές. Οι πληροφοριοδότες του Bloomberg αναφέρουν πως το σενάριο αυτό θα απειλήσει άμεσα την Ελλάδα εκτός αν οι πιστωτές ανεβάσουν το όριο του προκαθορισμένου βραχυπρόθεσμου δανεισμού των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως αν οι Έλληνες συνεχίσουν να εκταμιεύουν τις καταθέσεις του με αυτό τον ρυθμό, τότε ο Τσίπρας μπορεί να επιβιώσει για λίγες ακόμη εβδομάδες και στο τέλος του Μαρτίου θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα χρεοκοπία ή αποδοχή των όρων που επίμονα αρνείται.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζεται για την πρώτη του συνάντηση με τον Σόιμπλε, ο χρόνος της Ελλάδας μοιάζει να γίνεται όλο και λιγότερος ενώ επισημαίνει πως οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια με το μέρος τους.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Σαν το ανεδαφικό άρθρο που είχε βγάλει νωρίτερα την Τετάρτη πάλι το Bloomberg φαίνεται κι αυτό. Η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα κύριοι αρθρογράφοι της Bloomgerg;
Γιατί, τώρα έχουμε λεφτά; Και τώρα χρεωκοπημένοι δεν είμαστε; Καλά περνάμε τώρα και θα γίνουμε χειρότερα; Το ευρώ δεν μας κατέστρεψε; ΚΑΦΕΤΖΗΗΗ ΕΝΑ ΤΣΙΠΡΟ ΑΚΟΜΑ...