Βαρουφάκης: Κάποιοι στο Eurogroup περιμένουν να μας πυροβολήσουν

Βαρουφάκης: Κάποιοι στο Eurogroup περιμένουν να μας πυροβολήσουν Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Για κάποιους στο Γιούρογκουπ που περιμένουν για να πυροβολήσουν την Ελλάδα, έκανε λόγο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Telegraph ο Γιάνης Βαρουφάκης.

''Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν ορισμένα μέλη του Eurogroup που θέλουν να μας πυροβολήσουν. Αλλά έχουμε και υποστήριξη. Υπάρχει καλή ισορροπία'' επισημαίνει και εκτιμά ότι ''οι Γάλλοι το θέλουν πολύ να σταθούμε στα πόδια μας. Είναι πολύ ανήσυχοι με αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και δεν θα είναι σιωπηλοί παρατηρητές εάν πνιγούμε, στραγγαλισθούμε, εξοντωθούμε'', δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ξεκαθάρισε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι θα επιμείνει στην αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας: ''Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος. Ποιο είναι το νόημα να δανεισθούμε άλλα 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσουμε την ΕΚΤ- η οποία αγόρασε τα ομόλογα από τράπεζες της βόρειας Ευρώπης για να βοηθήσει αυτές, όχι την Ελλάδα- όταν η ΕΚΤ βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης νέου χρήματος σε ύψος 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Είναι απολύτως παράλογο. Αρα, γιατί δεν παρκάρουμε απλώς τα ομόλογα στα βιβλία της ΕΚΤ; Αυτό που δεν πρόκειται να κάνω είναι να δανεισθώ περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους μου της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Σλοβακίας ή οπουδήποτε».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ