Ο Νίκος Καραμούζης νέος πρόεδρος της Eurobank

Ο Νίκος Καραμούζης νέος πρόεδρος της Eurobank Facebook Twitter
O νέος προεδρος της Εurobank Νίκος Καραμούζης
0

Αλλαγές στο διοικητικό της σχήμα ανακοίνωσε η Eurobank το απόγευμα της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου.

Τα καθήκοντα του προέδρου της τράπεζας αναλαμβάνει ο Νίκος Καραμούζης και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Φωκίων Καραβίας.

 

Ο Νίκος Καραμούζης αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, αφήνοντας την θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ως σύμβουλος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Το ΔΣ της Eurobank επικύρωσε τις διοικητικές αλλαγές της ανασυγκρότησης και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυμης Εταιρείας συνεδρίασε σήμερα με θέμα την εκλογή νέων μελών Δ.Σ. και την ανασυγκρότηση αυτού, κατόπιν των παραιτήσεων που υπέβαλαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου.

Το Δ.Σ. εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Νικόλαο Καραμούζη με θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων μελών. Στη συνέχεια το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ορίζοντας τον κ. Νικόλαο Καραμούζη ως Πρόεδρό του και όρισε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον μέχρι σήμερα Ανώτατο Γενικό Διευθυντή κ. Φωκίωνα Καραβία. Κατά τα λοιπά η σύνθεση του Δ.Σ. παραμένει αμετάβλητη και έχει ως εξής:


Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
Σπυρίδων Λορεντζιάδης, Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
Jon Steven Haick, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Bradley Paul Martin, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Josh Seegopaul, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Wade Sebastian Burton, μη εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Χρυσικός, μη εκτελεστικό μέλος
Δημήτριος Γεωργούτσος, μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με το Ν. 3723/2008
Kenneth Howard Prince – Wright, μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με το Ν.- 3864/2010

Ποιος είναι ο Νίκος Καραμούζης

Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά από το American University των Η.Π.Α. και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University των Η.Π.Α..


Ο κ. Ν. Καραμούζης κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Γενικής Τράπεζας και παράλληλα τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης & Μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.


Έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank για 14 χρόνια, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking, Υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympia Development και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Πρόεδρος στη Global Finance και Αντιπρόεδρος στο ΣΕΒ. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ και CHIPITΑ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ.


Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 κατείχε τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ