Ντάισελμπλουμ: Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου

Ντάισελμπλουμ: Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου Facebook Twitter
Ο Ολλανδός επικεφαλής του Γιούρογκρουπ σημείωσε ότι “η Ελλάδα πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος”, και “θέλουμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία το συντομότερο δυνατόν».... Φωτ.: Μenelaos Myrillas/ SOOC
1

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον κ. Δραγασάκη και τον κ. Βαρουφάκη, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σημείωσε πάντως ότι τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου.

 

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπ. Οικονομικών, «εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη θέση της και εμείς ως εταίροι θα συζητήσουμε περαιτέρω. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόφαση».

 

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Γιούρογκρουπ σημείωσε ότι “η Ελλάδα πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος”, και “θέλουμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία το συντομότερο δυνατόν».

 

Μίλησε επίσης για αμοιβαία συμφέροντα που έχουν και τα δύο μέρη ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της» ενώ έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο που είναι σημαντικό να μην πάει χαμένη.

 

«Ο ελληνικός λαός χρειάστηκε να υποστεί σκληρά μέτρα, αλλά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι σημαντικό να μην πάει χαμένη αυτή η πρόοδος», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

 

Υπενθύμισε επίσης ότι το Eurogroup από το 2012 είχε δήλωσε ότι θα στηρίξει την Ελλάδα έως ότου  βγει στις αγορές υπό τον όρο ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται στους όρους ενώ τονισε ότι πρέπει η κυβέρνηση “να καθορίσει τις θέσεις της και εμείς μαζί της να κινηθούμε προς το μέλλον”.

 

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φάνηκε κάθετος ως προς την επιστροφή της Τρόικα χαρακτηρίζοντας την "σαθρά δομημένη", -όπως την είχε αποκαλέσει έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου- και σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συνεργαστεί μαζί της αλλά θα συνεργαστεί με τα θεσμοθετημένα όργανα  όπως είναι το Γιούρογκρουπ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου"Ενώ η υποδειγμένη από άλλους λιτότητα αποτελεί πρόοδο; Ευτυχώς που μιλούν οι αριθμοί στην "πρόοδο" αυτής της χώρας.