Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το 30% του Ελ. Βενιζέλος

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το 30% του Ελ. Βενιζέλος Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
4

Στην πρώτη κίνηση με την οποία αποδομεί το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά η κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, θα επιστρέψει πίσω στο δημόσιο το 30% του  «Ελ.Βενιζέλος», που είχε μεταβιβαστεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011.

Στόχος να ανακτήσει το κράτος το 55% της παραχωρησιούχου εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», όπως ίσχυε πριν το 2011.

Επίσης αναμένεται η ανάκληση του δικαιώματος επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη (μέχρι το 2046), προνόμιο που επίσης είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τελικά ίσως τα "δεν επιθυμούμε σύγκρουση, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ" να μην είναι η πρόθεση (του Σύριζα) αλλά κάτι το οποίο πρέπει να ΄χει να λέει μετά ενόσω θα πραγματοποιεί την πραγματική του πρόθεση. Παίζει βέβαια και να μην έχει καθόλου επίγνωση του τι κάνει αυτός και τι ζητά από τους άλλους.Και να ήθελε να πάει σε κάποια διαλλακτικότερη στάση η άλλη πλευρά, με τέτοια μάγκικη πολιτική συμπεριφορά δεν της το επιτρέπεις.
E, ναι, η μετάβαση μετοχών από έναν 100% ελεγχόμενο Ταμείο όπως το ΤΑΙΠΕΔ στην κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ακραία κίνηση. Και είναι κρίμα και για την καλή δουλειά που έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ, το να καταφέρνεις να έχεις μια (και αν) μόνο προσφορά σε κάθε αποκρατικοποίηση απαιτεί ξεχωριστές ικανότητες.
Δεν απομονώνω μόνο την εν λόγω ενέργεια, πιθανόν να είναι σωστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 5 μέρες απ' όταν ανέλαβε έχει ζητήσει από την άλλη πλευρά (επίμονα) διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους, μείωση του προβλεπόμενου ποσοστού του πρωτογενούς πλεονάσματος και χρήματα στην αγορά. Και εκείνος λέει ότι θα σουτάρει την τρόικα, θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους, θα ακυρώσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, θα αυξήσει τις δαπάνες, όλα αυτά αύριο, χωρίς ξέρω γω να καταφέρει να βάλει πρώτα μερικά χρήματα στα ταμεία από χτυπήματα στην φοροδιαφυγή, να δείξει κάποια καλά στοιχεία.Είναι πολιτική συμπεριφορά κόμματος που επιθυμεί συμφωνία αυτή;