Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
0

Γερό τεστ για τη νέα κυβέρνηση και για τις διαθέσεις της αναμένεται να είναι η σημερινή επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και η συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Χθες ο επικεφαλής του Γιουρογκρουπ φρόντισε να στείλει το πρώτο μήνυμα  τονίζοντας  πως «αν η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί και θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας».

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και μιας διεθνούς διάσκεψης για τη ρύθμιση του.  Στο τραπέζι αναμένεται να μπει μία συμφωνία «γέφυρα» έως ότου επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα της χώρας.

Οι Ευρωπαίοι φέρεται να έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις δηλώσεις για ξήλωμα μέτρων και αποκρατικοποιήσεων, κάτι που ο κ. Ντάσελμπλουμ θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM