Στον ELA και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες

Στον ELA και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Στον ELA έχουν πλέον προσφύγει με αίτημα για παροχή ρευστότητας και  4 συστημικές τράπεζες, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε με πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με ασφαλείς τραπεζικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Ήδη από την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό ότι στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας είχαν προσφύγει για προληπτικούς λόγους η  Eurobank και η Alpha Bank.

 Πάντως, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, οι δύο αυτές τράπεζες δεν πρόκειται να κάνουν  χρήση του αιτήματος  στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς διαθέτουν εχέγγυα για χρηματοδότηση από την ΕΚΤ.

Όπως αναφέρουν, η προσφυγή είναι καθαρά προληπτική για να ελεγχθούν η υποχώρηση των καταθέσεων, η συμμετοχή των τραπεζών στην έκδοση έντοκων γραμματίων και οι εξελίξεις μετά την αποσύνδεση του ελβετικού φράγκου από το ευρώ, κάτι που ζημιώνει περίπου 60 χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας δουμε το θεμα με την σειρα.Οι Τραπεζες αυτες κριθηκαν,προσφατα,"υγιεστατες"βασει των stress tests τα οποια διενεργηθηκαν προ δυο-τριων ,μηνων. Εφημεριδες(οπως η Καθημερινη της 2/11/2014)εγραφαν οτι "Τα stress tests δειχνουν την ισχυ των ελληνικων Τραπεζων".Η Κυβερνηση,μαλιστα,σχεδον θριαμβολογουσε γι'αυτο.Τωρα σπευδουν να ζητησουν καποια δις ενισχυση μεσω του ELA.Δηλωνοντας,ταυτοχρονα,οτι δεν προκειται να ακανουν χρηση το αμεσως επομενο χρονικο διαστημα !Σε απλα ελληνικα,δηλαδη,εαν οι Τραπεζες στις ...26 Ιανουαριου δηλωσουν οτι "δεν χρειαζονται την ενισχυση" και αποσυρουν το αιτημα αυτο,το κοστος το οποιο θα εχουν υποστει θα ειναι ...ακριβως μηδεν !Τωρα ,θα μου πειτε,γιατι να το κανουν αυτο την συγκεκριμενη ημερομηνια ;Ελα ντε !!!