Ακόμη και λαχείο στα μέτρα που προτέινουμε στην Τρόικα

Ακόμη και λαχείο στα μέτρα που προτέινουμε στην Τρόικα Facebook Twitter
2

Ακόμη και λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση των εσόδων προτείνει η κυβέρνηση στην Τρόικα στο μέιλ των 43 σελίδων το οποίο της απέστειλε και αναμένει απαντήσεις.

Το μέιλ δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή και σε αυτό η κυβέρνηση προτείνει προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα και να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στο 1 δισ. Ευρώ, το σύστημα εσόδων από τον ΦΠΑ (συλλογή αποδείξεων, «@apodeixi») να συνδεθεί με την προοπτική δώρων από λαχειοφόρο αγορά.

Προτείνονται ακόμη: Η αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13%, το πάγωμα των συντάξεων για μια διετία στο επίπεδο του 2015 και η περικοπή στις συντάξεις που μεταφέρονται στα μέλη μιας οικογένειας 3 χρόνια μετά το θάνατο του συνταξιούχου.

Αν αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν τότε η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε απόσυρση της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 30%, στην επιβολή φόρου πολυτελείας και στην αύξηση των φόρων σε καπνό και αλκοόλ.

«Αναγνωρίζουμε πως σε μερικούς τομείς δεν ικανοποιήσαμε πλήρως τις ανησυχίες σας. Όμως, αντί αυτού, έχουμε σε άλλα πεδία καταθέσει πολύ πιο φιλόδοξες προτάσεις. Τα ανωτέρω είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να προσφέρουμε σε μια γνήσια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με αξιόπιστο τρόπο. Περιμένοντας να σας συναντήσω στην Αθήνα,
Γκίκας Χαρδούβελης», καταλήγει το μέιλ του υπουργού Οικονομικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια