Σάλλας: Δεν με ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να σέβεται και να δέχεται

Σάλλας: Δεν με ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να σέβεται και να δέχεται Facebook Twitter
1

Αισιόδοξος για συμφωνία με την Τρόικα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ενώ δήλωσε ότι δεν τον προβληματίζει μια ενδεχόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αρκεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, να εξασφαλιστεί ότι σέβεται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και ότι δέχεται πως η αγορά υποστηρίζει την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την τεχνολογία.

Μιλώντας σε συνέδριο της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σάλλας εξέφρασε τις απόψεις του για το φορολογικό σύστημα λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σταθερό σύστημα για 15 χρόνια ενώ υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει βελτίωση σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει και μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις αλλά και υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ με βάση τις πραγματικές αξίες των ακινήτων και τις χρήσεις τους.

«Σε ό,τι αφορά την κρίση, διαπιστώνουμε καθημερινά, ακόμη και στη καθημερινότητα της ζωής μας, ότι δεν υπάρχουν πια διπλές και τριπλές σειρές των ταξί στους δρόμους, βλέπουμε ότι έξω από τα λιμάνια μας υπάρχουν πλοία ενώ δεν υπήρχαν πριν δύο-τρία χρόνια. Διαπιστώνουμε ότι πολλαπλάσιοι άνθρωποι επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, τις περισσότερες φορές με καλύτερα πορτοφόλια» τόνισε ο κ. Σάλλας.

Για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα διευκολύνει την επίλυση χιλιάδων προβλημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ σημείωσε ότι «οι ελληνικές Τράπεζες είναι έτοιμες να υποστηρίζουν την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια επιχειρηθεί από Έλληνες ή ξένους επενδυτές».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια