Ανάπτυξη 3% προβλέπει ο νέος Προϋπολογισμός

Ανάπτυξη 3% προβλέπει ο νέος Προϋπολογισμός Facebook Twitter
1

Υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, ρυθμό ανάπτυξης στο 3%, μείωση της ανεργίας αλλά και του δημόσιου χρέους στο 160% προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Ο Προϋπολογισμός προβλέπει όμως και νέους φόρους από μισθωτούς και συνταξιούχους 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα  805 εκατ. ευρώ προέρχονται από την άμεση φορολογία, ενώ περίπου 930 εκατ. ευρώ από την έμμεση φορολογία.

Παρότι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν λαμβάνει νέα μέτρα, ο Προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση της παρακράτησης από τα εισοδήματα των μισθωτών, αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα των συνταξιούχων, που προέρχεται από την «ενοποίηση» κύριων και επικουρικών συντάξεων, αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από φέτος, αλλά και  φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων των αγροτών με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"""Παρότι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ΔΕΝ λαμβάνει ΝΕΑ μέτρα, ο Προϋπολογισμός προβλέπει ΑΥΞΗΣΗ της παρακράτησης από τα εισοδήματα των μισθωτών, ΑΥΞΗΣΗ της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα των συνταξιούχων, ΑΥΞΗΣΗ της φορολογίας στα ενοίκια ......"""".Φυσικα.Αυτα δεν ειναι νεα μετρα.Ειναι "μεταρρυθμισεις". Η,απλα,ενα ακομη καρφι στο "φερετρο" των "γνωστων υποζυγιων".Μισθωτων και συνταξιουχων,η,αλλως,"μη προνομιουχων πολιτων".