Αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει έρευνα

Αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει έρευνα Facebook Twitter
0

Αύξηση μισθών για το 2014 αλλά και για το 2015, προκύπτει στο δημόσιο τομέα σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα έρευνας μισθολογικών αυξήσεων της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού Aon Hewitt.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν περισσότερες από  80 ελληνικές επιχειρήσεις, από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως οι εταιρείες είναι διστακτικές ως προς την αύξηση των πάγιων εξόδων, καταγράφεται μια πραγματική μέση μισθολογική αύξηση 1,9% για το 2014 σε σχέση με το 1,2% του 2013. Μεσοσταθμική αύξηση 2,1%, προβλέπεται το 2015.

Περισσότερο «γαλαντόμες» εμφανίζονται οι εταιρείες στον τομέα υπηρεσιών που φαίνεται να αύξησαν τους μισθούς 2,2% ενώ ο κλάδος της βιομηχανίας ακολούθησε με αυξήσεις 2,1%.

Την ίδια στιγμή,  το 82% των εταιρειών δεν προσβλέπει σε μειώσεις μισθών το 2015 ενώ το 81% δηλώνει ότι έχει προχωρήσει και σε προσλήψεις. Το 63% αναφέρει δε ότι οι αποδοχές των νεοπροσλαμβανομένων θα ξεπερνούν το 2015 τα όρια του κατώτατου μισθού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM