Απεργία την Πρωτομαγιά

Την Κυριακή τα αποτελέσματα των στρες τεστ στις τράπεζες

Την Κυριακή τα αποτελέσματα των στρες τεστ στις τράπεζες Facebook Twitter
0

Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομίας της ευρωζώνης καθώς την Κυριακή αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των στρες τεστ σε 130 τραπεζικά ιδρύματα. Τα τεστ αυτά θα δώσουν την απάντηση για το ποιες τράπεζες είναι υγιείς και ποιες θα πρεπει να σταλούν και πάλι στην «εντατική».

Όπως αναφέρει το CNN, η υγεία του τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωζώνη, όπου η ανάπτυξη έχει εξατμιστεί και υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί και πάλι και το φάντασμα του αποπληθωρισμού.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα το κανάλι σημειώνει ότι σύμφωνα με την JPMorgan δύο ελληνικές τράπεζες - Eurobank και Πειραιώς - είναι μεταξύ εκείνων που είναι πιθανό να μην περάσουν τα τεστ, μαζί με την πορτογαλική  Banco Comercial Portugues. Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας τα αποτελέσματα θα είναι διαχειρίσιμα.

Η αρθρογράφος αναφέρει ακόμη ότι η Eurobank δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό ενώ η Πειραιώς και η BCP αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο διαχειριστής του χαρτοφυλακίου της Pimco Philippe Bodereau εκτιμά ότι 18 τράπεζες θα αποτύχουν στις εξετάσεις, χωρίς να πεί πάντως ποιες θα είναι αυτές.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM