Απεργία την Πρωτομαγιά

Στα δικαστήρια πάλι το «Ελ. Βενιζέλος» για να μην πληρώσει το ΦΠΑ

Στα δικαστήρια πάλι το «Ελ. Βενιζέλος» για να μην πληρώσει το ΦΠΑ Facebook Twitter
2

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει πιθανά  προσφύγει η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), καθώς δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ περίπου 600 εκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως είπε ο διευθυντής του αερολιμένα . Γιάννης Παράσχης, επικαλούμενος απόφαση αγγλικού δικαστηρίου που δικαίωσε την εταιρεία, το αεροδρόμιο δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο.

Κατά της απόφασης αυτής προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Τα δικαστήρια δικαίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Υποστήριξε δε ο κ. Παράσχης ότι το Δημόσιο κατέχει το 55% του ΔΑΑ και ως εκ τούτου οποιαδήποτε διαφορά της εταιρείας με το Δημόσιο σε ένα ποσοστό πάνω από 70% είναι διαφορά του Δημοσίου με το Δημόσιο.

Τόνισε ακόμη ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί περί των 500-600 εκατ. ευρώ είναι «εκτός πραγματικότητας».


Η εταιρία που εμφανιζόταν να μην έχει καταβάλλει ΦΠΑ από το 2001 ως σήμερα, είχε κάνει αίτημα στην ελληνική δικαιοσύνη για να απαλλαγεί από την καταβολή του φόρου, επικαλούμενη «ειδική συνεννόηση», όμως το αίτημα της είχε απορριφθεί τρεις φορές από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Μέρκελ τι έχει να πει γι'αυτό; Διότι αμφιβάλλω ότι στη Γερμανία δε θα πλήρωνε Έλληνας χρέη του προς το δημόσιο. Θα είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό κι όλα τα μέσα θα μιλούσαν για τα λαμόγια τους Έλληνες, τους τεμπέληδες, κτλ κτλ.