Απεργία την Πρωτομαγιά

Credit Suisse: Να τι θα συμβεί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Credit Suisse: Να τι θα συμβεί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
13

Μια έκθεση- πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατάρτισε η τράπεζα Credit Suisse με αφορμή τις τελευταίες αναταράξεις στην ελληνική οικονομία.

Στην έκθεση με τίτλο «Ελλάδα μη με αφήνεις έτσι» η Credit Suisse αναφέρεται στις αιτίες της ανόδου των spreads και στην αντίδραση των αγορών στη δήλωση Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο. Σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει είναι στο σωστό δρόμο και αρχίζουν να αποδίδουν, επισημαίνει όμως ότι υπάρχει συνεχής άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές το κόμμα της αριστεράς θα κληθεί να κυβερνήσει.

Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την  Credit Suisse, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με πιο μετριοπαθή κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι αλλάζοντας προς το πιο κεντροαριστερό την οπτική του.

Έτσι σύμφωνα με την έκθεση ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, καθώς η   Credit Suisse θεωρεί ότι είναι άτοπη η θέση ότι τώρα που η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ και να ρυθμίσει μόνη το χρέος της.

13

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
"O ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με πιο μετριοπαθή κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι αλλάζοντας προς το πιο κεντροαριστερό την οπτική του".Δηλαδή θα ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε πασόκ..
ΣΥΡΙΖΑ, εθνικό νόμισμα, ανάπτυξη'Η πολιτική είναι σαν τον τζόγο, δεν ανοίγεις τα χαρτιά σου'που να εξηγείς στους τηλεθεατές των ειδήσεων των οκτώ ότι το γάλα των αγελάδων δεν αγοράζεται νομοτελιακά με ευρώ και μόνο αλλά θα μπορεί να αγοραστεί και με εθνικό νόμισμα'Ως ότου γίναι η ανατροπή θα μας ακυβερνά το τρίγωνο οι Τράπεζες που χρηματοδοτούν τα media και τα παρακμασμένα κόμματα τα οποία κυβερνούν για λογαριασμό τους.....
Το "ψήφισε με εσύ πρώτα και θα δεις τότε τι θα κάνω" δεν πιάνει πλέον.Ούτε και οικονομικές πολιτικές τύπου Αλβανίας του Χότζα περνάνε σε σημερινούς ανθρώπους.Το γάλα αγοράζεται με οποιοδήποτε νόμισμα έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ. Οποιοδήποτε νόμισμα το οποίο ο παραγωγός του γάλατος όταν το πάρει στα χέρια του θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που επιθυμεί χωρίς να του λένε "με αυτά σκούπισε το πάτο σου".Όπως έλεγαν δηλαδή στους κατόχους των εθνικών νομισμάτων των Σοσιαλιστικών χωρών που ο Συριζα έχει για πρότυπο...
Δεν βλέπουν πολύ ΑΝΤ1 φαίνεται.Όλα τα λευτά όταν στα κανάλια λένε "σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές" οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Γενικά παίζει αυτό, σε φάση "σύμφωνα με ΤΟΥΣ ειδικούς, σύμφωνα με ΤΟΥΣ επιστήμονες" και ακολουθεί κάτι άκυρο (συνήθως).Όσον αφορά το άρθρο, ΟΚ το λογικό είναι να γίνει αυτό που λέει, αλλά απο την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει πρόγραμμα που να λέει με ποιούς και σε ποιά βάση θα συνεργαστεί, είναι λογικό να υπάρχει ανασφάλεια και κινδυνολογία. Ουσιαστικά ζητάει λευκή επιταγή, και φαίνεται οτι θα την πάρει (και ο θεός βοηθός).
Η πρόβλεψη της CS αποδεικνύει περίτρανα αυτό που πολλοί απο εμάς λένε μέρες τώρα. Οι αγορές δεν φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν πολύ καλά πως έτσι όπως είναι το πραγμάτα η πλήρης ρήξη με την ΕΕ είναι αυτοκτονική και αν εξαιρέσεις ορισμένους πυροβολιμένες εντος του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν θα τολμήσουν να φέρουν τα πράγματα στα ακρα. Ελπίζω μόνο να μην δω τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Και πάνω απο 3000 μονάδες να πάει το χρηματιστήριο, και τόνοι 500ευρώ να πέφτουν βροχή απο τον ουρανό αυτό είναι κάτι που δεν θα το αντέξω.
Χωρίς τον Ψεκασμένο θά'χει λιγότερη πλάκα. Χρειαζόμαστε και το comic relief. Άλλωστε δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη αυτοαναίρεση για το αξιοθρήνητο συνονθύλευμα που λέγεται Σύριζα. Έχει και αυτό την αξία του, δεν μπορείς να πεις :-)
Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Αμα σκεφτεί κανείς πως ΔΗΜΑΡ λογικα στην επόμενη βουλή δεν υπάρχει, οι επίλογες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι περιορισμένες. ΚΚΕ και ΧΑ είναι ήδη εκτός, η ΝΔ ως αντιπολίτευση δεν θα θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτή θα είναι και η μοναδική της ευκαιρία να ξαναβγεί καποτέ, όποτε ποιος μένει; Το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ (πάντα με τα σημερινα δεδομένα). Για βάλτα κάτω.
Ένα μάλλον βραχύβιο τερατούργημα. Όπως είπε και ο Πανούσης (ο αναρχικός, όχι ο καθηγητής εγκληματολογίας), σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Πρόεδρος Τσίπρας θα μας προκύψει δεύτερος ΓΑΠ (εγώ το είπα πρώτος, βέβαια :-) ). Θα αρχίσει τα ταξιδάκια στην Λατινική Αμερική και αλλού για διαβουλεύσεις με άλλους κολοσούς της πολιτικής σκέψης--μέχρι να καταρρεύσει το σύμπαν. Ήδη ξεκίνησε την προθέρμανση (π.χ. Πάπας). Πάντως, εκεί στον Σύριζα κανονίστε: θέλω Κουράκη υπουργό Υπουργό Παιδείας. Και γιατί όχι και Υγείας. Είναι πολυπράγμων άνθρωπος :-)
Και λίγα λένε. Θα εμφανιστούν οι 4 καβαλάρηδες της αποκάλυψης σε διάφορα βίντεο και θα γίνει όχι μόνο 3ος αλλά και 4ος παγκόσμιος πόλεμος καπάκι, μετά θα πέσει κι ένας κομήτης και θα καταστραφεί ο πλανήτης. Καλά δεν ενημερώνονται καθόλου από τον Λιακόπουλο;