600 εκατ. φόρους αρνιόταν να πληρώσει στο Ελληνικό Δημόσιο η Hochtief

600 εκατ. φόρους αρνιόταν να πληρώσει στο Ελληνικό Δημόσιο η Hochtief Facebook Twitter
5

Το Ελληνικό Δημόσιο δικαιώθηκε τελικά από τα δικαστήρια για την υπόθεση της μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία διαχειριζόταν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί είχαν προσφύγει σε βρετανικό δικαστήριο το οποίο τους είχε δικαιώσει και μάλιστα απειλούσε στη συνέχεια με προσφυγή για να διεκδικήσει αποζημίωση από τη χώρα μας.

Τελικά το Ελληνικό Δημόσιο που επέμεινε προσέφυγε στα ελληνική δικαστήρια και δικαιώθηκε έναντι της γερμανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την απόφαση η Hochtief έκανε κακή χρήση της εξαίρεσης από την απόδοση ΦΠΑ που δικαιούνταν για συγκεκριμένες μόνο δραστηριότητες, επεκτείνοντάς την παρανόμως και σε άλλες.

Ακόμα και αν η εταιρεία προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του Εφετείου είναι δεσμευτική και εκτελεστή, ενώ το ΣτΕ μπορεί να την απορρίψει μόνο για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM