«Ο τουρισμός είναι 'all inclusive' και δεν έφερε χρήμα»

«Ο τουρισμός είναι 'all inclusive' και δεν έφερε χρήμα» Facebook Twitter
3

Δεν έφτασε στο εμπόριο μέρος από την φετινή-αυξημένη-τουριστική δραστηριότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με έρευνα της συνομοσπονδίας μάλιστα ενώ ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε, η μέση κατά ταξίδι δαπάνη μειώθηκε, αφού οι τουρίστες «ανήκουν σε χαμηλότερη εισοδηματική τάξη». Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, μεγάλο τμήμα των επισκεπτών προτιμούν πλέον τη διαμονή σε καταλύματα τύπου «all inclusive» και έτσι δεν επωφελείται ουσιαστικά το τοπικό εμπόριο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο της ανακοίνωσης είναι η επισήμανση ότι τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν δημιουργήσει μία στρεβλή εικόνα για την ελληνική αγορά με συνέπεια πολλοί τουρίστες να περιμένουν ότι τα προιόντα θα είναι σε εξευτελιστικές τιμές και τελικά να απογοητεύονται και να μην αγοράζουν.

Επισημαίνεται επίσης η «έλλειψη» του Έλληνα τουρίστα, ο οποίος είχε συμβάλλει κατά το παρελθόν στην τόνωση της ζήτησης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Διαπιστώσεις που ακούσαμε όλοι από το πρώτο λεπτό που μιλήσαμε με γνωστό μας που δουλεύει στον τουρισμό.Αλλά προφανώς η πραγματικότητα λίγη σημασία έχει μπροστά στο success story. Απορώ πάντως τι όφελος έχει το κράτος να διαφημίζει την αύξηση των τουριστών αφού δε βάζει λεφτά στα ταμεία του.
Το πρωτο εξαμηνο του 2014 οι τουριστικες αφιξεις παρουσιασαν αυξηση της ταξεως του 15% εναντι του προηγουμενου ετους.Κατα την ιδια περιοδο το ΑΕΠ της χωρας παρουσιασε περαιτερω μειωση κατα 1,1% ενω η επισημη ανεργια παρουσιασε επισης μικρη αυξηση.Αυτα.
Χα χα καλά οκ, πολύ γουστάρω αυτό με την έλλειψη του Έλληνα τουρίστα (βλέπε το κορόιδο που πλήρωνε το δωμάτιο χρυσό, τα κατεψυγμένα ως φρέσκα,‘επινε με τιμές Αθήνας σε ξερονήσι εξορίας, και ήταν και ευχαριστημένος από πάνω).Αυτά καλοί μου νησιώτες τελείωσαν! Να ζήσουν Booking.com και RbnbΑν θέλετε έναν άλλο τουρισμό πρέπει πρώτα να επενδύστε στο νησί σας να μειωθούν η μπίχλα, ο θόρυβος, τα ατελείωτα καλώδια κρεμάμενα απο παντού κτλ κτλ. και τα ξαναλέμε.