Μεγαλύτερη η μείωση του ΑΕΠ τελικά

Μεγαλύτερη η μείωση του ΑΕΠ τελικά Facebook Twitter
0

Αρνητικά αναθεώρησε χθες Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική ΑΡχή τα στοιχεία για τις μεταβολές στο ΑΕΠ της χώρας κατά το έτος που διανύουμε, μετά την ενσωμάτωση νέων βραχυχρόνιων στατιστικών.

Όπως φαίνεται τελικά η υποχώρηση του ΑΕΠ στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους ήταν μεγαλύτερη από την αρχικά εκτιμώμενη. Η αρχική εκτίμηση για ύφεση 0,9% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αναθεωρήθηκε σε ύφεση 1,1%, ενώ η αρχική εκτίμηση για ύφεση 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 πλέον αναθεωρήθηκε σε ύφεση 0,3%.

Έτσι λοιπόν το ΑΕΠ της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2014 υποχώρησε κατά 0,7% σε μέσα επίπεδα. Η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν παρουσίασε μεταβολή σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,8 % σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Αύξηση κατά 5,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 3,4% και οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 15,6%. Αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,2% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6,0%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM