Αλλάζουν ξανά όλα στον ΕΝΦΙΑ

Αλλάζουν ξανά όλα στον ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
1

Την αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ για τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 26 Αυγούστου οπότε και ξεκινούν οι εργασίες του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής αναμένεται να κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών η ρύθμιση που θα διορθώνει τις στρεβλώσεις με τα υπέρογκα ποσά σε αρκετούς οικισμούς της χώρας. 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τα κραυγαλέα λάθη και τις αδικίες του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να δρομολογήσει τις απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις. 

Το πλήρες σχέδιο τροποποίησης του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, θα υπολογιστεί όπως ο ΦΑΠ του 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η «Καθημερινή», μερικές μέρες νωρίτερα από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, υπήρξε υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος είχε εντοπίσει λάθη και είχε ενημερώσει σχετικά τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τις επισημάνσεις του όμως να αγνοούνται.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια