CONFERENCE LEAGUE

Πουλήθηκαν τα δύο μεγάλα ακίνητα στο Αφάντου της Ρόδου

Πουλήθηκαν τα δύο μεγάλα ακίνητα στο Αφάντου της Ρόδου Facebook Twitter
0

 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ των δύο ακινήτων στο Αφάντου της Ρόδου.

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου και την εταιρεία T.N. Aegean Sun Investments Limited, μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους 15.200.000 ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου (σύνολο 42.100.000 ευρώ).

Το σύνολο της επένδυσης στα ακίνητα αυτά αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΑΜΠΕ, από τη συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με το θεσμό της επιφάνειας, εκ των οποίων τα 530 στρέμματα αφορούν στο γκόλφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί, βάσει των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, για διάστημα 50 ετών. Στην έκταση από την οποία εξαιρούνται 286 στρέμματα ως ζώνη απολύτου προστασίας, θα αναπτυχθούν ξενοδοχεία και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες με συνολική δόμηση που δεν θα ξεπερνά τα 151.000 τμ.


Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έγκριση του τελικού σχεδίου της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά και τις παρατηρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ σύντομα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει πραγματοποιήσει τρείς διαγωνισμούς- αυτή είναι η τρίτη διαγωνιστική διαδικασία- για το ακίνητο των 1.800 στρεμμάτων στην Αφάντου, όπου το 1973 πρωτολειτούργησε το γκόλφ. Οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί αλλά και όσοι είχαν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς από την πρώην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα νύν Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κηρύχθηκαν άγονοι για το ακίνητο που παραμένει αναξιοποίητο τις τελευταίες δεκαετίες.

0

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM