Αντισυνταγματικές (και) οι περικοπές στους δικαστικούς

Αντισυνταγματικές (και) οι περικοπές στους δικαστικούς Facebook Twitter
3

Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών, που εφαρμόστηκαν μετά τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με την απόφαση, οι περικοπές υπερβαίνουν τα όρια των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.

Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, η περικοπή δεν μπορεί να γίνει αν πρώτα δεν έχει εκτιμηθεί το δημοσιονομικό όφελος και οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή.

Το ποσό που θα κληθεί να επιστρέψει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση πήρε πρόσφατα και το Συμβούλιο της Επικρατείας, για τους ένστολους, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών τους που έγιναν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, κατ΄επιταγή του μνημονιακού νόμου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ελα, ολες οι περικοπες ειναι αντισυνταγματικες για να το τελειωνουμε!Και να γραψουμε στο Συνταγμα οτι το κρατος εγγυαται μια αυξηση του 10% καθε χρονο για παντα. Για ολους. Επισης εγγυαται δωρεαν Παιδεια και Υγεια για ολους. Και οχι μονο για τους Ελληνες, αλλα οποιονδηποτε θελει, δεν ειμαστε και ρατσιστες.Επισης εγγυαται δωρεαν αθλητικες εγκαταστασεις σε καθε γειτονια. Μετρο σε καθε πολη πανω απο 30000 κατοικους. Αυτοκινητοδρομους γερμανικου τυπου. Παρκα και χωρους αναψυχης σε καθε δημο. Αυτα για αρχη.Ολο και καποιο κοροιδο θα βρεθει να τα πληρωσει..