Τα χρέη στα Ταμεία οδηγούν στο λουκέτο άλλες 260 χιλιάδες επιχειρήσεις

Τα χρέη στα Ταμεία οδηγούν στο λουκέτο άλλες 260 χιλιάδες επιχειρήσεις Facebook Twitter
2

Χιλιάδες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, αν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους  προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ρύθμιση «Νέα Αρχή», που συμφωνήθηκε με την Τρόικα παραμένει ουσιαστικά «νεκρή» για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

Από το σύνολο των οφειλετών υπολογίζεται ότι μόνο 15 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση. Πάνω από 250.000 επιχειρήσεις με οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και με δεσμεύσεις στο σύνολο των τραπεζικών τους λογαριασμό.

Όπως γράφει η εφημερίδα, στελέχη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκτιμούν ότι εάν σταδιακά και μέσα στους επόμενους δύο μήνες δεν υπάρξει νέα ρύθμιση χιλιάδες επιχειρήσεις, όχι μόνο μικρές αλλά και μεγάλες, θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία και σε αυτή την περίπτωση το κόστος για τα ταμεία θα είναι ανυπολόγιστο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η υπερφορολόγηση δεν πάει σε κανέναν "Γερμανό κατακτητή", μασόνο, Αμερικάνο, Εβραίο ή εξωγήινο.Πάνε κάθε πρώτη και του μηνός στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων του υπερτροφικού μας δημοσίου και στις συντάξεις και εφάπαξ των πενηντάχρονων συνταξιούχων του.Η χώρα τελεί υπό οικονομική κατοχή από τη κρατικοσιτιζόμενη γενιά του Πολυτεχνείου.