Κλειστά παραμένουν σχεδόν το ένα τρίτο των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Κλειστά παραμένουν σχεδόν το ένα τρίτο των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου προχώρησε σε απογραφή των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας το Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με την οποία το 31,2 των καταστημάτων είναι κλειστό.

Οι περισσότερες κλειστές επιχειρήσεις φαίνεται ότι συγκεντρώνονται στο παραδοσιακό εμπορικό τρίγωνο Ομόνοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι, ενώ ιδιαίτερα επιβαρυμένη εμφανίζεται η κατάσταση στις "πιάτσες" της Σταδίου/Πανεπιστημίου, στο ύψους της Ιπποκράτους και Χαρ. Τρικούπη.

Κάποιοι παλιοί παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου είναι κλειστό το 35% των επιχειρήσεων, στη Σταδίου το 36%, στη Χαρ. Τρικούπη το 51% και στην Μπενάκη το 40%.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης είπε πως παρατηρείται τους τελευταίους μήνες μια ανάσχεση στα λουκέτα, όμως το το περιβάλλον παραμένει ακόμα αβέβαιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ