Στο Δημόσιο πέρασαν 15 εκ. από αδρανείς καταθέσεις

Στο Δημόσιο πέρασαν 15 εκ. από αδρανείς καταθέσεις Facebook Twitter
4

Περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από αδρανείς καταθέσεις περιήλθαν στο Δημόσιο, βάσει των εκτιμήσεων που έγιναν μέχρι το τέλος Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με το vima,gr, βάσει νόμου, οι καταθέσεις που παραμένουν αδρανείς περνάνε στο Δημόσιο μετά την παρέλευση 20ετίας.

Επιτρέπεται δε να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Βάσει του νόμου κάθε πιστωτικό ίδρυμα, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, οφείλει αμέσως μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου της εικοσαετίας να αποδίδει στο δημόσιο συγκεντρωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους τα υπόλοιπα των αδρανών καταθέσεων, πλέον αναλογούντων τόκων.  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Συγγνωμην,αλλα που ακριβως ειναι η ειδηση ;Ως γνωστον οι "αδρανεις καταθεσεις"(λογαριασμοι ακινητοι περαν της εικοσαετιας)περιερχονται στο δημοσιο.Οπως,αλλωστε,αναφερει και το ιδιο το δημοσιευμα,εγινε και φετος αυτο που γινεται καθε χρονο εδω και παρα-παρα πολλα χρονια.Προκειται για "στανταρντ"διαδικασια.Που,λοιπον,βρισκεται η "ειδηση" ;
Προσπάθεια για ανεύρεση και ενημέρωση των δικαιούχων γίνεται;Γιατί αν ο πατέρας μου που πέθανε πριν από σχεδόν 20 χρόνια είχε λογαριασμό καταθέσεων θεωρώ χρέος της τράπεζας να με ενημερώσει πριν τα πάρει το κράτος.
Η μονη σχετικη διαδικασια η οποια υπαρχει ειναι η αποστολη σε ολε τις Τραπεζες ,μεσω δικηγορου,βεβαιωσεςω κληρονομιας , ζητωντας ταυτοχρονα να γνωστοποιηθει στους νομιμους κληρονομους εαν ο αποβιωσας διατηρουσε λογαριασμους μαζι τους.Ειναι,ομως,χαρακτηριστικο, το οτι ελαχιστοι το πραττουν.
Να υποθέσω πως σε αυτές τις "ευάλωτες ομάδες" ανήκουν και υπουργοί όπως π.χ. ο Άδωνις που δεν τα βγάζει πέρα όπως έχει δηλώσει με τον πενιχρό μισθό του υπουργού;