Ταινίες με γυναίκες σε σημαντικούς ρόλους βγάζουν περισσότερα λεφτά

Ταινίες με γυναίκες σε σημαντικούς ρόλους βγάζουν περισσότερα λεφτά Facebook Twitter
2

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, παρά τη παραδοσιακή προτίμηση του Χόλιγουντ σε ταινίες δράσης γεμάτες τεστοστερόνη, οι ταινίες που έχουν στο επίκεντρο γυναίκες τα πάνε καλύτερα στο ταμείο.

Ο Nate Silver χρησιμοποίησε το τεστ Bechdel, για να ξεδιαλύνει ποιες ταινίες από το 1990 έως το 2013 είχαν σημαντικούς γυναικείους χαρακτήρες και στη συνέχεια συνέκρινε τη σημασία των γυναικείων ρόλων με το μπάτζετ της κάθε ταινίας και τα κέρδισε που σημείωσε.

(Για να περάσει το τεστ Bechdel, μια ταινία πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο γυναικείους χαρακτήρες με όνομα, οι οποίες πρέπει να συνομιλήσουν τουλάχιστον μια φορά μεταξύ τους στην ταινία, για οποιοδήποτε θέμα εκτός από άνδρες.)

Ο Silver λοιπόν βρήκε ότι ο μέσος όρος των ταινιών αυτού του χρονικού διαστήματος που πέρασε το τεστ, κέρδισε στο box office 2,68 δολάρια για κάθε δολάριο που στοίχιζε. Αντίθετα οι ταινίες που δεν πέρασαν το τεστ Bechdel, κέρδισαν μόλις 2,45 δολάρια για κάθε δολάριο που στοίχισαν.

Πρέπει να καταγραφεί όμως ότι ο μέσος όρος των μπάτζετ των ταινιών που πέρασαν το τεστ είναι 35% μικρότερος (31,7 εκατ. δολάρια) από το μέσο μπάτζετ των ταινιών που δεν πέρασαν το τεστ (48,4 εκατ. δολάρια), καταδεικνύοντας ότι οι ταινίες που κυριαρχούνται από άνδρες χρειάζονται μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

Η έρευνα κατέρριψε έναν ακόμη μύθο που ισχυριζόταν ότι οι ταινίες με γυναίκες σε σημαντικούς ρόλους δεν πήγαιναν καλά στο εξωτερικό. Οι ταινίες που πέρασαν το τεστ έβγαλαν 1,17 δολάρια, για κάθε δολάριο που στοίχισαν και οι ταινίες που δεν πέρασαν το τεστ μόλις 1,06 δολάρια.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις ! Κι εγω αναρωτιομουν γιατι η Σαντρα Μπουλοκ περιφεροταν ωρες στο διαστημα χωρις να "κατεβαζει"το "μαυρο φιλτρο"στο κρανος της ενω ειναι γνωστο οτι ακομη και στιγμιαια εκθεση στο ηλιακο φως ,σε συνθηκες κενου,αρκει για να "καψει" τα ματια ,προκαλωντας ακαριαια τυφλωση.Εμ,για να την βλεπει ο θεατης βεβαια !