Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Ο Στουρνάρας έβαλε τον Παπαθανασίου πρόεδρο των ΕΛΠΕ

Ο Στουρνάρας έβαλε τον Παπαθανασίου πρόεδρο των ΕΛΠΕ Facebook Twitter
6

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία.

Ο κ. Παπαθανασίου τοποθετήθηκε στο ΔΣ της εταιρίας με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του κ. Στουρνάρα. Ο πρώην πρόεδρος κ. Χ. Κομνηνός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

 

Ο κ. Παπαθανασίου γεννήθηκε, το 1954, στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από το Βλαχόραφτι Γορτυνίας, του Νομού Αρκαδίας και, είναι δεύτερος ξάδελφος του Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων).

 

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002. Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομίας και Οικονομικών.



Το 2009 ανέλαβε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι έγγαμος με την Ιλεάνα Ηλιοπούλου και έχει δύο κόρες. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

 

6

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM