Αναξιοποίητα τα ακίνητα αξίας 1,43 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων

Αναξιοποίητα τα ακίνητα αξίας 1,43 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων Facebook Twitter
Το εικονιζόμενο κτήριο στη Μεσογείων είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ και μένει αναξιοποίητο επί δεκαετίες
1

Έρευνα της εφημερίδας Τα Νέα δείχνει ότι το συντριπτικό ποσοστό της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων παραμένει αναξιοποίητη. Η αξία δε των ακινήτων αυτών φθάνει ούτε λίγο, ούτε πολύ στα 1,43 δισ. ευρώ.

Το ΙΚΑ διαθέτει τα περισσότερα ακίνητα: 202 ακίνητα, αξίας 670 εκατομμυρίων. Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό αναξιοποίητης περιουσίας το διαθέτει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το ταμείο των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Από τα 18 ακίνητα που διαθέτει, τα 7 (ποσοστό 60,2%), αξίας 7,1 εκατ. ευρώ, μένουν κενά χωρίς να προσφέρουν κάποια έσοδα στο Ταμείο.

Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (που προέκυψε από την ένωση των Ταμείων Υγειονομικών, Μηχανικών, Νομικών, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων) διαθέτει 73 ακίνητα αξίας 148,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το ΝΑΤ διαθέτει 21 ακίνητα αξίας 132 εκατομμυρίων ευρώ, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης που προέκυψε από την ένωση των επικουρικών ταμείων διαθέτει 57 ακίνητα αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ