Κάρας: «Με λάθη η Τρόικα αλλά απαραίτητη»

Κάρας: «Με λάθη η Τρόικα αλλά απαραίτητη» Facebook Twitter
1

Με λάθη αλλά απαραίτητη, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση θεωρεί την Τρόικα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας.

«Ήμασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι», σημειώνει ο Αυστριακός ευρωβουλευτής.

Ανέφερε ακόμη ο κ. Κάρας ότι: «Η τρόικα ήταν ενδιάμεση λύση. Υπήρχε ανάγκη για ένα εργαλείο όπως η τρόικα, η οποία απέτρεψε την πτώχευση αρκετών χωρών. Χωρίς την τρόικα σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μεμονωμένη απόφασή της και οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων ήταν τέλειες. Η παρούσα κρίση της Ευρώπης είναι η μεγαλύτερη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κανείς, καμία χώρα, κανένας θεσμός, δεν ήταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια κατάσταση. Ημασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι. Ομως, τώρα οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι πρέπει να γίνει, και καλύτερα, σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον»

Τα μέλη της επιτροπής που ελέγχει την Τρόικα βρίσκονται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Ήμασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο"Με αλλα λόγια - σώσαμε το πλοίο - δηλαδή τις τράπεζεςαλλα για να γίνει αυτό, έπρεπε να θυσιάσουμε τον κόσμο, πετώντας τον στην θάλασσα.