Στουρνάρας: “Δεν θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου”

Στουρνάρας: “Δεν θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου” Facebook Twitter
18

Ανένδοτος ως προς τη μείωση της τιμής του πετρελαίου εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετά από σύσκεψη με Γεωργιάδη και Μανιάτη είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα (με τη θέρμανση στα νοικοκυριά), όμως “η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής» .


«Ετσι (σ.σ. Με τη μείωση της τιμής δηλαδή) ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους» τόνισε.


Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Υγείας ο οποίος είπε ότι «τα στοιχεία που μας παρουσίασε ο κ. Στουρνάρας, δεν χωρούν αμφισβήτηση». «Οσοι εξακολουθούν να πιέζουν άθελά τους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων. Πέντε εκατομμύρια δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και παρέχεται δωρεάν ρεύμα για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο», τόνισε ο Γεωργιάδης.


Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά περίπου 70% μεταξύ 2012 και 2013, οφείλεται:

  • κατά 11,5% στην αύξηση της τιμής με την εξίσωση των φόρων

  • κατά 3,4% στην ύφεση

  • κατά 23,9% στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες

  • κατά 32% στην αποθεματοποίηση και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.



Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι είχε υποβληθεί αίτημα στην Τρόικα παλαιότερα για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά δεν έγινε δεκτό. (Υπενθυμίζεται πάντως ότι όταν ο κ. Στουρνάρας είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Star είχε πει ότι το μέτρο της εξίσωσης του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ήταν δικό μας και όχι της Τρόικα”.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ειστε πολυ τυχεροι τελικα και το ξερετε.Ολοι εμεις που καθημερινα σας κανουμε βουντου,φωναζουμε,βριζουμε,ριχνουμε καταρες,λεμε το ενα ,λεμε το αλλο,οτι θα σας κανουμε θα σας δειξουμε...φυσικα και τα εννοουμε..φυσικα το κανουμε και θα συνεχισουμε να το κανουμε αλλα οπως ειπα πιο πανω ειστε τυχεροι γιατι το κανουμε και θα το κανουμε απο τον καναπε μας και το πληκτρολογιο, πινοντας καφεδακι διχως αλλη αντιδραση...Επισης ξερετε οτι μολις γινουν εκλογες παλι εσεις θα ειστε που θα ψηφισουμε,ετσι για να μπορουμε και παλι να βριζουμε πισω απο την ανωνυμια,απο τα ταμπλετ τα ακριβα λαπτοπ και βλεποντας χουανα η παρθενα απο τις τελευταιας τεχνολογιας led lcd 40αρες τηλεορασεις...καληνυχτα νεοελληνα του καναπε που που θα σηκωθεις μονο να πας για καφε και κανενα μπουζουκακι.
Δεν είναι τυχεροί, απλώς γνωρίζουν με ποιούς έχουν να κάνουν, και φυσικά, αυτοί ελέγχουν το λαϊκό εκτονωτήριο που λέγεται διαδύκτιο. Εμείς ζούμε με τις ψευδαισθήσεις που μας ταϊζουν, αυτοί με την πραγματικότητα που την ορίζουν.
Και μου λέγανε οι γονείς μου, κάτσε να διαβάσεις ρε, να μη γίνεις ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ, τί κέρδισα που τους άκουσα; αν δεν τους άκουγα, τώρα θα ήμουν υπουργός οικονομίας, μπορεί και πρωθυπουργός, γιατι ο υπουργός είναι ΣΤΟΥΡΝΆΡΑΣ άρα πιο κάτω απο μένα που θα ήμουνα στουρνάρι.
Παρέλειψε κάτι ο Στουρνάρας. Οτι ο περισσότερος κόσμος στρέφεται στο πιο φτηνό φυσικό αέριο. Ξεχάστε ότι θα φτηνύνει ποτέ το πετρέλαιο και στραφείτε σε άλλες πηγές θέρμανσης.
Στουρνάρειος λογική: Θα συνεχίσει ο κόσμος να κρυώνει, να καίγεται, να πεθαίνει από αναθυμιάσεις και όλοι μαζί θα πάθουμε καρκίνο για να μη δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν λαθρεμπόριο. Λες και η πάταξη του λαθρεμπορίου δεν είναι μια δουλειά της κυβέρνησης.
Μας κοροιδεύει κατάμουτρα ο γελοίος Στουρνάρας με τις πισίνες του.Δεν ντρέπεται καθόλου όταν ο κόσμος δηλητηριάζεται και καίγεται.Ολη η φασαρία δεν γινεται για το λαθρεμπόριο-γιατί αυτό ζει και βασιλεύει.Γίνεται για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (τη διαφορά εισαγωγών-εξαγωγών δηλαδή).Επειδή δεν παράγουμε και εξάγουμε ελάχιστα προτιμάνε να φτωχήνουνε τον κόσμο ώστε να μην αγοράζει(εισάγει).Ετσι αυτοί θα παρουσιάσουνε δήθεν τα ωραία τους νούμερα στους ξένους,ασχετα ποιός ζει και ποιός πεθαίνει.
@ facelessΕπειδή είσαι της δουλειάς κοίτα αυτό:http://energyin.gr/2013/10/11/%CE%B1%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD/
Αν μειωθεί η φορολόγηση του πετρελαίου θα πρέπει το δημόσιο να μειώσει αντίστοιχα τις δαπάνες του.Δηλαδη να απολήσει Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους!!!Αυτό δεν το θέλει όχι ο (τέως Κνίτης)Στουρνάρας, όχι τα κόμματα της βουλής μας μηδενός εξαιρουμένου αλλά ούτε ο Θεός ο ίδιος!Οπότε οι πληβείοι ας σκεπαστούμε με ακόμα περισσότερες κουβέρτες για χάρη των παιδιών ενός ανώτερου Θεού.
Προσπαθώντας να διαβάσω όσο τεχνοκρατικά μπορώ το ρεπορτάζ διαπιστώνω τα εξής:- 11,5 + 3,4 +23.9 + 32 = 70.8 .. το υπόλοιπο 29.2% που είναι;- 32% αποθεματοποίηση... Μα η αποθεματοποίηση δεν είναι αποτέλεσμα της επερχόμενης μεγάλης αύξησης στην τιμή;- 3,4 % η ύφεση ... που είναι ο κύριος λόγος. Δεν υπάρχουν χρήματα δεν κινείται η αγορά. Τόσο απλά. - Αυτό το "23,9% στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες" με τι ακριβώς τρόπο ποσοτικοποιήθηκε και βγήκε τόσο; Ακόμη και ο ΚΕΝΑΚ δεν πολυασχολείται με το θέμα του συσχετισμού του καιρού με την κατανάλωση ενέργειας και δεν προτείνει διαδικασία σύγκρισης ενώ οι Βρετανοί έχουν τουλάχιστον δύο τέτοιες διαδικασίες." Ετσι (σ.σ. Με τη μείωση της τιμής δηλαδή) ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων" Για τις άλλες "πηγές" λαθρεμπορίου που είναι και σοβαρότερες μούγκα παιδάκιαΣε μια αποστροφή των λόγων του ο Αδωνις ειπε ότι "παρέχεται δωρεάν ρεύμα για τους πολίτες ώστε να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές που άλλωστε είναι πιο αποδοτικές"Μόνο που αυτό ισχύει (ΟΣΟ ισχύει) ΜΟΝΟ για τις αντλίες θερμότητας (που είναι και σχετικά πιο ακριβές ως λύση). Οι θερμάστρες , τα σώματα λαδιού και γενικότερα ότι χρησιμοποιεί αντιστάσεις δεν είναι καθόλου αποδοτικό ενώ εγκυμονεί και ένα σχετικό κίνδυνο υπερφόρτωσης σε παλιές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ας του πεί κάποιος να μη λέει ατάκες ελαφρά τη καρδία!Εν ολίγοις στην πραγματικότητα ενώ παραδέχονται την εισπρακτική αποτυχία του μέτρου , εμμένουν σε ιδεολογικού τύπου αγκυλώσεις και αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν Χριστουγεννιάτικα;
Μάλλον επιμερίζει το 70% της συνολικής μείωσης στην κατανάλωση. Δηλαδή αν δεν είχαμε ήπιο χειμώνα πέρσι η μείωση στην κατανάλωση θα ήταν 46,9% αντί 70,8% (70,8-23,9) συμφωνώ βέβαια ότι δεν υπάρχουν στοιχέια σύγκρισης για το 23,9.