Νέα μάχη για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Νέα μάχη για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές Facebook Twitter
1

Επικριτικός απέναντι στην απόφαση των εμπόρων να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους στις 29 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, μετά και τη δήλωση του διευθυντή του ΣΕΛΠΕ που ζήτησε νομοθετική παρέμβαση για το άνοιγμα των καταστημάτων εκείνη την ημέρα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανικής Πώλησης έκανε λόγο για αύξηση του τζίρου κατά 30% τις Κυριακές που άνοιξαν τα καταστήματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ τόνισε στον Σκάι:  «Σε κανένα μέρος του κόσμου τα καταστήματα δεν είναι κλειστά στις 29 Δεκεμβρίου. Στην Αθήνα, οι συνδικαλιστικοί παράγοντες του εμπορίου αποφάσισαν με περηφάνια να παραμείνουν κλειστά».

«Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι εγώ και ο υφυπουργός ο κ. Σκορδάς είχαμε δίκιο στην πρότασή μας για άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο», είπε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «δυστυχώς οι θέσεις μας δεν έγιναν δεκτές στη Βουλή», και συνεπώς αποφασίστηκε τελικά τα καταστήματα να ανοίγουν μόνο επτά Κυριακές το χρόνο, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών».

«Καλό θα είναι όταν νομοθετούμε να κοιτάμε την πραγματικότητα», συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ